Следва

Всичко, което знаем за биографичния филм за Одри Хепбърн дотук

Стилът на Кирил Петков, 56-ият министър-председател на България

Кирил Петков е карантиниран за 10 дни, предвид контакта си тези дни с председателя на Народното събрание - Никола Минчев, който вчера привечер, след направен тест, се оказа положителен на коронавирус. Няма да можем във въпросния период да следим стилистичните изяви на г-н Петков, но нека видим какво показват кадрите на един от първите ни държавни мъже дотук. 

All About Life преди 2 години

Сн. БГНЕС

Кирил Петков е много приятен външно млад мъж, роден на 17 април 1980 година в Пловдив. Забелязахме го за пръв път, когато президентът Румен Радев го назначи за министър на икономиката в първия служебен кабинет през 2021-ва. Широка усмивка, открити по детски очи, леко забавен и леко маниерен говор, секси фризура, приятно слаба фигура. Момичетата от всички възрасти полудяха по неизвестния до този момент експерт, след което, по стечение на ред обстоятелства от исторически и социален порядък, Кирил Петков стана 56-ият по ред премиер на България, като се закле пред НС в тази си длъжност на 13 декември, т.е. преди месец.

Сн, Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group


Джон Петков, Кирил Траволта - секси ли ви е Кирил Петков?


Междувременно посети Брюксел, реши да ходи пеша на работа - от улица "Шишман", където живее, до Министерски съвет на бул. "Дондуков" 1, снима се също така в няколко видео обръщения, срещна се с председателя на Конституционния съд - Павлина Панова, появи се в няколко телевизионни интервюта.

Сн. Дарик

Какво прави впечатление в месеците от появата на Кирил Петков на родната публична сцена до днес в чисто стилово отношение? На нас поне, ни изглежда, че господин Петков има малко на брой, но любими дрехи - чифт или два дънки, манто в беж, ризи, основно бели и светлосини, няколко тъмни сака и кореспондиращи им панталони, вратовръзки, няколко (Четете още: 5+ съвета за как да си създадем Капсулен гардероб).

Видимо е старанието да се идентифицира с един фриволен, макар и стегнат външен вид - съвременен, леко небрежен, но не прекалено, разчупен, малко непукистки. Разбира се, от така избрания имидж мигновено се породиха стотици реакции в социалните мрежи, вариращи от "Няма ли си друго палто" до "Няма ли кой да му каже, че дължината на вратовръзката не бива да е дотам" и прочие.

Следва разборът ни по снимки, защото нямаме честта да познаваме господин Петков лично, но пък именно снимките обикновено казват повече за детайла и личния стил, отколкото директният контакт, защото можеш да се вгледаш и да анализираш.

Сн. БГНЕС

На срещата си през декември с Генералния секретар на Нато Йенс Столтенберг, Кирил Петков се появи във видимо силно приповдигнато настроение, видно от жестовия език и езика на тялото. Излъчва симпатия и благодарност за приема, но определено на горната част на костюма му й липсват два пръста по дължината, а на панталона са му излишни 4 пръста поне. Вратовръзката наистина е възкъса, което е дребна подробност, но ужасно дразни. Обувките са пределно остри, белег на известна несериозност и прибързаност.

Сн. БГНЕС

По време на официалното посещение на Кириакос Мицотакис, министър-председателят на съседна Гърция, домакинът е в предпочитаната комбинация от тъмно сако и панталон, бяла риза и ярко синя вратовръзка.

Сн. БГНЕС

От предпочитаното придвижване пеша из софийските улици, премиерът Петков дава възможност да бъде сниман често. Оттук виждаме, че бежовото му палто, така често спрягано като единственото му, далеч не е самичко. Петков изглежда съвършено в тъмното си пардесю с чудесна кройка, отлично допълнено тук от снежнобялата риза и тъмна вратовръзка. 

Ето го и въпросното бежово палто, видимо любима връхна дреха на Кирил Петков. Харесваме офицерската яка, кройката е готина, нюансът на бежовото - никак нелош. Сега, че си го носи често, е факт, но повечето хора имат по едно, две, най-много три палта в гардеробите си, повече не са и нужни. Неизбежно е да се повтаря облеклото в този случай, още повече, че е зима, а кадрите са направени в последните месец-два.

Сн. gospodari.com

Сн. Facebook, Кирил Петков и жена му

Сн. sliven-news.com

Кирил Петков с майка си

Сн. plovdiv24.bg

Сн. NewsONE

Сн. Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Сн. dnes.bg

И все пак, хоп, има и друго, освен бежовото палто, различно по кройка и оттенък, приятно комбинирано с пъстър шал:

Сн. Капитал, Георги Кожухаров

В избора си на аксесоари, Кирил Петков е верен на традицията - вратовръзките са класически, в общия случай - едноцветни, с точната ширина.

Ярко синя, в 70% от случаите:

Сн. monitor.bg

На райе и в тъмно лилаво, както и акцентното ръждиво-оранжево на снимката с госпожа Панова, в останалите случаи:

Сн. lupa.bg

Сн. БНТ

Петков харесва и обемни работни чанти, които са и много модерни, освен останалото, а именно - да внушават работоспособност, организираност и готовност за екшън.

Сн. дебати.бг

В болшинството от случаите, обаче, по време на ежедневната си работа, г-н премиерът предпочита по-олекотения начин да е едновременно бизнес и елегантно изглеждащ. По примера на свои колеги, като основно се сещаме за бившия гръцки премиер Алексис Ципрас, който емблематично избягваше вратовръзките, до степен, в която най-накрая си сложи една, след обещанието, че ще го направи, за да ознаменува края на финансовата криза там.

Сн. БТА

Сн. dir.bg

Сн. БГНЕС

Сн. pik.bg

Сн. lupa.bg

Сн. БТА

От последния кадър идва и изводът, че Кирил Петков обожава дънки. Вярно е, че класическият тъмен деним, скроен добре, стои чудесно на премиера, което той очевидно оценява. Съчетавайки дънките с бяла риза, шпиц-обувки, сако, се получава секси ПР, който при това обещава и видимо носи удобство:

Сн. Труд

Сн. БГНЕС

Сн. Булевард България

Сн. BTV


Стилът на Лена Бориславова, българската Амал Клуни


В заключение можем да обобщим, че премиерът ни се старае да изглежда добре в ролята си, в чисто стилово отношение. Така подреден, гардеробът му е приятно ненатрапчив, а и му отива. С единствената забележка да удължи саката с малко и да скъси панталоните с повече, да помисли върху обувките, изключително важни в мъжкия стил, да акцентира на часовник, какъвто не забелязваме на китката му - по възможност добър и стилен, и да запази фигурата си. В по-младите си години, той е с повече килограми, които не му отиват.

Освен това е важно, когато става въпрос за лично обръщение, да не честити Бъдни вечер, както направи в навечерието на Рождество в личния си профил във Фейсбук, както и да не ходи на черква с дънки.

Сн. Георги Димитров, NOVA

Ще следим стиловата еволюция на Кирил Петков, сигурни сме, че грешките са поправими.

More All About Life