Следва

Кой кой е от 7-те деца на Борис Джонсън

Всичко, което знаем за биографичния филм за Одри Хепбърн дотук

Руни Мара ще играе ролята на актрисата, сто процента ще е прекрасно.

Celebrities преди 2 години

Apple подготвят биографичен филм за Одри Хепбърн с Руни Мара в главната роля.

Режисьорът на Call Me By Your Name Лука Гуаданино е начело на проекта, а Мара, 36, е продуцент. Майкъл Митник (работил с режисьора по късометражния му филм The Shaggering Girl от 2019 г.) пише сценария. Много малко се знае за филма дотук, но е известно, че той ще проследи на практика целия живот на звездата. 

Въпреки че детайлите на сюжета засега са в тайна, биографичният филм без съмнение ще разгледа всички завладяващи моменти в живота на Хепбърн, родена в Брюксел през 1929 г. в аристократично семейство. Тя израства в Холандия по време на германската окупация през Втората световна война. Приемайки името Еда ван Хемстра, Хепбърн учи балет в Амстердам. По време на нацистката окупация семейството й губи цялото си състояние. По-късно Хепбърн разказва, че това време е било истински кошмар - вспедствие на хроничния глад актрисата развива куп заболявания, които я преследват през целия й живот. 



Фамилията се мести в Лондон в началото на 50-те години. Одри започва редовно да ходи на кастинги, докато успява да дебютира на екран с участието си в комедията „Монте Карло Бебе“ през 1952 г.. След това красивото миньонче е избрана да играе в бродуейската пиеса „Джиджи“, преди да спечели Оскар за ролята си в „Римска ваканция“ през 1953 г. По време на кариерата й, продължила дълги четири десетилетия, най-важните й и емблематични превъплащения, белязали историята на киното, са в „Закуска в Тифани“, „Моята прекрасна лейди“, „Чакай до тъмно“, „Шарада“ и „Сабрина“. Одри е всеотдаен филантроп, работи с УНИЦЕФ за подпомагане на бедни деца по света и получава Президентския медал на свободата през 1992 г. плюс хуманитарната награда на Жан Хершолт през 1993 г.


Одри Хепбърн в "Монте Карло Бебе"

Изключително умела в обличането, Одри се прославя освен с изключителния си талант, и с безупречен стил, основан на взаимната симпатия и уважение с френския кутюриер Юбер дьо Живанши. Средствата за масова информация я наричат "анти-Мерилин", определяйки я като еталон за елегантност и аристократизъм. 

Хепбърн се омъжва два пъти: първо за актьора и режисьор Мел Ферер, след това - за италианския психиатър Андреа Доти. По-късно се оттегля от киноиндустрията, ангажирайки се основно с хуманитарна дейност. Умира на 63 години от рак, оставяйки двама сина: Шон Хепбърн Ферер и Лука Доти. Първият вече даде благословията си на Руни Мара, която ще изиграе майка му. "Руни е изключителна. Освен това, в нея има страшно много любов, точно както имаше и у мама", сподели той пред Fox News. Чакаме с нетърпение, предвкусваме ако не шедьовър, поне много нежен филм... 

More from View Sofia

Спайс Гърлс се готвят да „подправят” живота ни отново

All fashion преди 12 години

По време на интервю за австралийския телевизионен сериал "Sunrise", една от петте дами - Мелани Браун намекна, че легендарната момичешка банда от 90-те години ще се събере отново за диамантения юбилей на кралица Елизабет II на 4 юни. 

Най-бомбастичните кралски интервюта - секс, тормоз и себеизтъкване, кратка загрявка преди интервюто на Меган и Хари с Опра

Celebrities преди 3 години

Докато Хари и Меган се гласят да си "кажат всичко" по време на интервюто с Опра Уинфри на 7 март, ние се обръщаме към другите взривоопасни интервюта, дадени от членове на кралското семейство, като почнем от покойната Даяна, принцесата на Уелс и стигнем до принц Андрю  

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.