Следва

A(дски) C(туд) N(ямам) E(лек)

Храбър*, новото бижу на българската мода, made by Крис & Крис

Момчета, точно имахме нужда от тениска, панталон, шапка и худи made in Bulgaria... 

All fashion преди 2 години

Приятелството е съвършеният извор на качествени действия, винаги. Доказателството: Крис и Крис от Храбър*, които точно създадоха най-новият български clothing brand, който не просто е супер стрийт-естетичен и секси, а с трогателна кауза: с всяка изминала година все повече български села остават на ръба на обезлюдяването, което е процес, носещ изолация на възрастните жители, които често се нуждаят от приятелство и подкрепа. Мисията на Храбър* е семпла, но ефективна и модерна: дрехите ни да бъдат мост, който свързва градските хора със селски каузи като от продажбата на всеки артикул даряват 10% в помощ на нуждаещи се.


Четете още: We Love: Виктор Димитров за Maison Laponte в Vogue Italia


За да не се загубваме в добрите дела, които се вихрят със страшна сила в България, всеки артикул на Храбър* носи ръчно напечатан индивидуален номер, който води до точната кауза, която сме подкрепили със своята покупка. Също така, брандът прегръща една стара българска традиция - грамотарство - в която се пришиват парчета от стари дрехи върху нови. Всичките грамотари са ръчно тъкани от няколко усмихнати баби, които подкрепят.

Отделно за всички местни, селски каузи Храбър* си партнира с Фондация “Фабрика За идеи”, която чрез иновативни подходи пробужда потенциала за социална промяна у всеки, готов да поеме радостното бреме на собствената си сила да въздейства.

Крис Захариев, едно от най-слънчевите млади присъствия в България през последните години, е режисьор, влогър, интернет storyteller, носител на наградите “Будител На Годината” на БНТ & БНР и “Полет в Изкуството” на Фондация Стоян Камбарев. Крис отговаря за всеки визуален дизайн, видео и история, които разказва Храбър*. Точно преди година с него си говорихме за Любов, четете ТУК.  А Крис Макаров, актьор и музикант, с главни роли във филмите “Българска Рапсодия” (Българско предложение за Оскар) и “Пътуващо Кино”, както и в много други продукции и спектакли, отговаря за логистиката и процесът на производство от парче плат до финален продукт. Хресваме каузата много и пазаруваме Храбър* ТУК.

 

More All fashion