Следва

Петъчна доза секс: 11 х Уилям Дефо, божествено млад

Млечната киселина е велико козметично чудо, вижте отново защо и си изберете продукт

Отличен мек ексфолиант, който ще върне сиянието

Health преди 2 години

Ексфолиращите киселини са най-ефективният начин за решаване на много кожни проблеми. В същото време мощните съставки дават бързи резултати, но също така могат да увредят защитната бариера, особено ако се въвеждат в обичайната грижа не постепенно, а наведнъж. Млечната киселина, незаменима съставка за хидратация и блясък, действа доста деликатно и може да се използва редовно дори от хората с чувствителна кожа. А след сезон на необуздани партита е панацея за запушени пори и нездрав тен.

Какво е млечна киселина?

Млечната киселина принадлежи към категорията на алфа хидрокси киселините (AHA), които са известни със своите ексфолиращи свойства. Те се срещат естествено и първоначално се намират в млечните продукти, но когато се използва в грижата за кожата, тази съставка се произвежда синтетично (от ябълки, бира и вино) и следователно е подходяща за вегани. Млечната киселина обикновено се използва при химически пилинг и се счита от дерматолозите за идеална за подготовка на звезди за изяви на червения килим (така че дори портретните снимки на лица на знаменитости да изглеждат като след третиране с facetune).

Какви са ползите от млечната киселина?

Според скорошно проучване млечната киселина има три важни свойства: ексфолира мъртвите клетки на кожата, хидратира и възстановява щетите от слънцето. С една дума - сбогом, бръчки и пигментация.

Кой трябва да използва млечна киселина?

Като се има предвид относителната мекота на млечната киселина (често наричана по-нежна алтернатива на гликоловата киселина), всеки може да я използва (стига да не е алергичен), но ще бъде особено полезна за тези с чувствителна или възпалена кожа. „Предвид нейните антибактериални свойства, тя е добра алтернатива при борещите си с акне и пъпки. Съветвам ви да редувате салицилова и млечна киселина. Не се ограничавайте с използването на киселина върху лицето си. Помага за справяне с кератоза пиларис, при която се появяват бели или червеникави подутини по ръцете, бедрата и задните части. Лосионът за тяло с млечна киселина ще разтвори мъртвите клетки на кожата и ще „отблокира” космения фоликул, правейки повърхността по-гладка“, казва дерматологът от Бостън д-р Ранела Хирш.

Безопасна концентрация - от пет до осем процента. Най-добре е да започнете постепенно да въвеждате млечна киселина в обичайната си рутина за красота и постепенно да увеличавате концентрацията. Ако имате суха кожа, използвайте серуми веднъж или два пъти седмично. Ако усетите, че кожата се нуждае от повишена доза - консултирайте се с дерматолог.

Кога трябва да се използва млечна киселина?

Експертите съветват да го използвате преди лягане, като се има предвид, че тази съставка повишава чувствителността на кожата към слънчева светлина (така че в никакъв случай не забравяйте SPF крема). 


MimiLuzon, ReGlow Treatment, 255лв


The Ordinary, Lactic Acid 10%, 13,90лв


Sunday Riley, Glycolic Acid Treatment, 145лв


psa, Multi Acids and Probiotics Perfecting Night Serum, 88лв


Aesop, Parsley Seed Facial Cleanser, 63лв


REVOX B77, Just Lactic Acid + HA, 12лв


Teresa Tarmey, Lactic Acid Toner, 89лв

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.