Следва

Италия се сбогува с джентълмена на модата Нино Черути

Prada, Fall 2022 Menswear

Преди точно десет години се проведе историческото, грандиозно ревю на мъжката Prada - колекция Есен/Зима 2012: тогава на подиума, кървавочервен, дефилираха един след друг Уилям Дефо, Ейдриан Броуди, Тим Рот и Гари Олдман

Runway преди 2 години

За шоуто си вчера, отново за есенно-зимна колекция, но този път за 2022-ра, Prada сервира не по-малко впечатляващ моделски отбор: ревюто откри Кайл Маклоклан, а го закри Джеф Голдблум с неподражаемата си походка. На подиума видяхме още Томас Сангстър от "Наистина любов" и The Queen's gаmbit, Ейса Бътърфийлд от Sex Education, Филипо Скоти от "Ръката на Бог" на Паоло Сорентино и още петима млади актьори.


Томас Сангстър


Джеф Голдблум

В бележките си към колекцията Миуча Прада и Раф Симънс казват следното: "Разсъждавахме над темата "мода със смисъл", както и за дрехите, в които хората се чувстват важни и значими". Може би затова виждаме, че колекцията за следващите есен и зима изобилства от облекла, силно напомнящи работна униформа. Има гащеризони от найлон и лакирана кожа, които напомнят на костюми за химическа защита или скафандри на космонавти, но изпълнени в нежните оттенъци на розовото, синьото и зеленото. По същата логика на контрастите, бомбър якетата и строгите палта са декорирани с ярки акценти от кожа с косъм. Виждаме още кожени пелерини, обемни пуловери и парки с кожени ръкави, до една със силно подчертани рамене и също така силно притиснати талии. Ръкавиците са отделна, силно отчетлива тема. Изобщо, гледаме поредна добре разказана приказка за мъжественост, добра форма, висша елегантност, пълен непукизъм и абсолютна модерност.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.