Следва

We Love: 65-годишнaтa Джери Хол за Saint Laurent

Италия се сбогува с джентълмена на модата Нино Черути

Големията италиански дизайнер и предприемач Нино Черути почина вчера на 91-годишна възраст, след хоспитализация заради счупена бедрена кост. 

 

All fashion преди 2 години

Черути влиза в историята на модата като основател на бранда Cerruti 1881, който стартира на базата на фамилното производство на текстил в Пиемонте. Семейството му притежава фабриката от края на XIX век. С дизайн на мъжки дрехи започва да се занимава през 1957 година, като работи за компанията Hitman. В средата на 1960-те сред сътрудниците й е и младият Джорджо Армани.

През 1967-ма Нино открива Cerruti 1881 с щаб-квартира в Париж, бързо набирайки много известни клиенти, като Жан-Пол Белмондо, например. Костюмите с неговата марка са много популярни в киноиндустрията - носят ги Майкъл Дъглас в "Първичен инстинкт" и Ричард Гиър в "Хубава жена". Черути прави и дамски колекции, както и супер успешни парфюми, часовници, кожени изделия. Продава компанията си в началото на 2000-те. Поклон, Маестро!  

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.