Следва

Пролет в чифт обувки

Есен в кадифе

Трябва да поговорим за кадифето – то е навсякъде...

All fashion преди 14 години

Трябва да поговорим за кадифето – то е навсякъде.

Първо го видяхме при Cushnie et Ochs и Jen Kao, след това изникна при Prabal Gurung и Alexander Wang, следвани от Altuzarra. В неделя се появи при Peter Jensen, а след това и при Zac Posen. Накрая го видяхме при Madewell и Marc Jacobs.

Изглеждаше сякаш един след друг са ходили при доставчиците си, където продавачът е прошепнал на един „Хей, Марк купи кадифе” и той на втория „Хей, Алекс купи тонове кадифе” и на следващия „Чуй, всеки от големите имена ще е с кадифе.”



Но дали го харесваме като тенденция, това вече е спорен въпрос. Понякога изглежда изискано и оставя усещане за разкош, но е трудно за стилизиране и вероятността да изглеждаш смешно в него не е малка. Най-лесно е да го съчетаеш със семпъл аксесоари или кожа.

Но все пак си е трудно за носене, често изглежда зацапано и се мачка лесно, а представи си да те завали дъжд, докато си в кадифе.

Друга негова досадна черта са влакната му, които постоянно се обръщат и не стоят добре. Но това, от което най-много се страхуваме е какво ще се случи с него, когато попадне в масови марки като Urban Outfitters, Zara или Topshop. Най-вероятно ще бъде нещо катастрофално.



Въпреки това сме убедени, че когато дойде есента, със сигурност ще видим някое готино момиче, което перфектно ще е съчетало в аутфита си кадифе.

Засега обаче ще стискаме палци то да не пресече Атлантика или поне да не е така масово в европейските модни седмици.

Ние сме в Лондон и чакаме да премине първият ден от най-добрата, според нас, модна седмица. И наистина се надяваме оттук да изскочат истински добри есенни тенденции.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.