Незабравимите кино костюми: сватбената рокля на Кийра Найтли в „Наистина любов”

Незабравимите кино костюми: сватбената рокля на Кийра Найтли в „Наистина любов”

Това е една от роклите, които ни накараха да мечтаем, гледайки я на големия екран в култовия коледен филм „Наистина любов”. Става дума за изключително съвременния модел, който Джулиет носи по време на сватбената си церемония

Комедията от 2003 г. на режисьора Ричард Къртис, „Наистина любов” е една от най-красивите любовни истории за всички времена, развиваща се във вълшебния и романтичен Лондон. Всъщност във филма са разказани 10 истории, които се преплитат в петте седмици преди Бъдни вечер.

А сватбената сцена с Джулиет и Питър (изиграни от Кийра Найтли и Чуетел Еджиофор), гарнирана с флаш моба под звуците на All You Need Is Love, със сигурност е една от любимите ни. Заслуга за това има и роклята на Джулиет, която е семпла, но въпреки това съумява да привличе вниманието.

Както разказва дизайнерката на костюмите на филма Джоана Джонстън, роклята е трябвало да бъде по-крещяща и определено не толкова благочестива.

Два пъти номинираната за Оскар за най-добър дизайн на костюми Джонстън споделя, че режисьорът Ричард Къртис е искал героинята на Джулиет да бъде в секси сватбена рокля, подходяща за тържеството след церемонията в следващата сцена. Поради тази причина той предлага модел от две части с топ, който не покрива корема.

Но Джонстън възразява и предлага рокля - точно тази от незабравимата сватбена сцена - с класическа дължина и дълъг шлейф, която прави силуета пленителен и много съвременен с помощта на прозрачни материи и декоративни детайли.

Тясната и секси, доколкото позволява църковния брак рокля е изработена от леки припокриващи се слоеве, а деколтето е обрамчено от пухкави бели пера, използвани и в прическата на Кийра.

Резултатът? Това е една от най-красивите булчински рокли, които сме виждали на големия екран. Перфектна е за зимна сватба... и върви заедно със саундтрака от филма, както и с посланието му.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.