Следва

Мишел Обама на 58 - еволюцията в стила й - от брокат и блясък до още повече брокат и блясък

JW Anderson, Fall 2022 Menswear

Ah, well... 

Runway преди 2 години

Ако тази колекция беше показана на живо в Милано, както беше по план - и афтърпартито, което Джонатан Андерсън предвиждаше - то щеше да подобри и наруши в еднаква степен модната седмицата за мъжко облекло този сезон. Както Андерсън обясни в предварително съобщение, че парти елементът на новата колекция е премахнат заради Омирон ограниченията и дебютът на дизайнера в Милано на живо е отложен за юни.

По време на това изявление Андерсън използва думата "странно“ 19 пъти: най-често в момент, в който говори за процеса, довел до ключови елементи в тази колекция. Беше "странно“ как документален филм за Кристиано Роналдо го вдъхновява да се ангажира отново с "границите на хипер-мъжествеността“. Това води до радостното изкопаване на поло тениската: "няма нищо по-типично“ - като мъжкия шифър, който той след това дизайнерът "разрушава", удължавайки по различни начини в рокля с на обръчен подгъв, с микро-пайети и винтидж "Glamour Bonnet“ или преконфигуриране в къс костюм. Този последен поглед връща приятни спомени от миналото.

Когато не гледа документални филми "за всичко и всичко“, Андерсън прекарва голяма част от времето си в странно премисляне на много неща, резултатите от което променят тази колекция. Разкошните рокли с богати принтове са ни любими. Мъжките туники с гумени ленти и пуловери с  издатини, минаващи от едната страна на подгъва, между краката на носителя, до другия подгъв, са предназначени да генерират звук чрез контакт. "Много от материалите имат тези странни звукови качества, които са почти сексуални… има някакъв вид напрежение в дрегите“, казва той. Това е страничен продукт от спираловидно разпространение на ASMR съдържание в TikTok, друго "странно“ събитие на съвремието ни.

Когато Андерсън открва всички тези странни неща, той не е отблъснат, а стимулиран: за него странността крие творческа възможност. Съчетани с изключително изтънчено чувство за красота, резултатите са неортодоксално завладяващи, разглеждаме в галерията горе >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.