Следва

Мода и кино: Матрицата, дрехите, очилата и героите - интервю с дизайнерката на костюмите Линдзи Пю

Tommy Hilfiger обяви победителите в Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge

Журито присъди наградата от 200 000 евро на стартъпи от Руанда и Холандия заради техните проекти, насочени към облагородяване на социалната и инклузивна среда в модната индустрия.

All fashion преди 2 години

Tommy Hilfiger, част от PVH Corp. и представляван в България от SARKK SA, с радост анонсира компаниите Lalaland и UZURI K&Y като победители в третото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge - глобална програма, отдадена на подкрепата за иновативни идеи за по-приемствена модна среда. Финалният етап от програмата се проведе виртуално, а шестимата финалисти представиха своите идеи пред журито, сред които бяха Томи Хилфигър, основателят на едноименната модна къща, и Яра Шахиди, която бе част от есенната кампания на американския ритейлър. Победителите си поделиха наградния фонд от 200 000 евро, както и получиха шанс да са част от едногодишна менторска програма в INSEAD и стаж при глобалните експерти на Tommy Hilfiger.

Над 430 стартъпа и скейлъпа от 22 страни внесоха своите предложения за конкурса, който е своеобразно отражение на философията на американската марка за оползотворяване на всеки ресурс и приветстване на всички. Третото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge се отличи от предишните, поради засиленият брой кандидатури на чернокожи, местни и цветнокожи (BIPOC) предприемачи, работещи в посока на подобрение на тяхната общност и на приемственост в модната индустрия. Също така, за първи път феновете на марката участваха в определянето на финалистите. От Tommy Hilfiger предоставиха възможност на потребителите да разгледат проектите, както и да дадат своя глас за тях, благодарение на осигурения микросайт за регистрация още в началото на самия конкурс. Освен определянето на финалистите, феновете на марката имаха и възможността да гласуват кой проект да получи допълнително финансиране на стойност 15 хил. евро и да бъде награден с отличието „Фаворит на публиката".

"Това вдъхновяващо предизвикателство събра заедно целеустремени и усърдни хора с нови идеи за това как може да изглежда бъдещето на модната индустрия. Горд съм, че бях част от невероятният финал на третото издание и че отново дадохме шанс на иновативните гласове да представят своите решения и да преобърнат начина ни на мислене и творене" - Томи Хилфигър, основател на едноименната американска модна къща

Победителите

Шестимата финалисти от Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge на виртуалната церемония по награждаването

Базираната в Холандия Lalaland спечели доверието на журито, заради своята платформа, работеща с изкуствен интелект, която създава персонализирани и инклузивни модели за нуждите на онлайн търговията. Майкъл Мусанду, съосновател и главен изпълнителен директор на Lalaland, коментира, че като основно вдъхновение зад проекта стои идеята нито един потребител да не се чувства пренебрегнат, когато пазарува онлайн и да може лесно да се идентифицира с показаните модели.

Руандската компания UZURI K&Y концентрира своите усилия в производството на обувки от рециклирани автомобилни гуми, като същевременно осигурява препитание на местните младежи. Кевин Кагиримпунду, съосновател и главен изпълнителен директор на компанията заяви, че благодарение на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge той ще може да сподели мечтата на UZURI K&Y и да предостави обувки, произведени по устойчив начин, на света.

Южноафриканската Clothes to Good пък получи наградата от 15 хил. евро. Социалното дружество създава възможности за микробизнес в Южна Африка и осигурява работни места в предприятия за рециклиране на текстил за хора с увреждания. Тами Грейлинг, оперативен директор, сподели, че с признанието на публиката за положените усилия от Clothes to Good, те ще могат да продължат да създават възможности за развитие сред южноафриканските жители.

От Tommy Hilfiger хвърлят поглед и към предстоящото четвърто издание на конкурса. Процесът по приемане на кандидатурите ще започне през март. Заинтересованите предприемачи, които биха искали да получат повече информация, могат да се запишат тук.

More All fashion

От нас свободата, от тях - творчеството: The Trackers за View Sofia Fashion Series

All fashion преди 2 дни

Влюбени един в друг и влюбени в модата, те са най-готиното явлениe на модната и арт сцена у нас в последната година. The Trackers бяха първият избор на екипа на View Sofia, когато се запитахме кого искаме да поканим като гост и лектор на старта на View Sofia Fashion Series - поредицата ексклузивни събития очи в очи на експертната модна общност в България. На тяхното "с удоволствие", възкликнахме: "за нас повече", връчихме им новото бижу Huawei Pura 70, и от симбиозата на три сериозни величини се получи прекрасен, смел и супер креативен резултат. 

Roberto Cavalli Resort 2025

All fashion преди 2 дни

Круизната колекция на Roberto Cavalli съдържа всичко, заради което обичаме марката и нейния настоящ креативен директор Фаусто Пулизи, който между другото през есенно-зимния сезон демонстрира неприсъща за модна къща скромност. Тя (скромността) е много деликатно вплетена и в тази негова работа.