Tommy Hilfiger обяви победителите в Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge

Tommy Hilfiger обяви победителите в Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge

Журито присъди наградата от 200 000 евро на стартъпи от Руанда и Холандия заради техните проекти, насочени към облагородяване на социалната и инклузивна среда в модната индустрия.

Tommy Hilfiger, част от PVH Corp. и представляван в България от SARKK SA, с радост анонсира компаниите Lalaland и UZURI K&Y като победители в третото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge - глобална програма, отдадена на подкрепата за иновативни идеи за по-приемствена модна среда. Финалният етап от програмата се проведе виртуално, а шестимата финалисти представиха своите идеи пред журито, сред които бяха Томи Хилфигър, основателят на едноименната модна къща, и Яра Шахиди, която бе част от есенната кампания на американския ритейлър. Победителите си поделиха наградния фонд от 200 000 евро, както и получиха шанс да са част от едногодишна менторска програма в INSEAD и стаж при глобалните експерти на Tommy Hilfiger.

Над 430 стартъпа и скейлъпа от 22 страни внесоха своите предложения за конкурса, който е своеобразно отражение на философията на американската марка за оползотворяване на всеки ресурс и приветстване на всички. Третото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge се отличи от предишните, поради засиленият брой кандидатури на чернокожи, местни и цветнокожи (BIPOC) предприемачи, работещи в посока на подобрение на тяхната общност и на приемственост в модната индустрия. Също така, за първи път феновете на марката участваха в определянето на финалистите. От Tommy Hilfiger предоставиха възможност на потребителите да разгледат проектите, както и да дадат своя глас за тях, благодарение на осигурения микросайт за регистрация още в началото на самия конкурс. Освен определянето на финалистите, феновете на марката имаха и възможността да гласуват кой проект да получи допълнително финансиране на стойност 15 хил. евро и да бъде награден с отличието „Фаворит на публиката".

"Това вдъхновяващо предизвикателство събра заедно целеустремени и усърдни хора с нови идеи за това как може да изглежда бъдещето на модната индустрия. Горд съм, че бях част от невероятният финал на третото издание и че отново дадохме шанс на иновативните гласове да представят своите решения и да преобърнат начина ни на мислене и творене" - Томи Хилфигър, основател на едноименната американска модна къща

Победителите

Шестимата финалисти от Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge на виртуалната церемония по награждаването

Базираната в Холандия Lalaland спечели доверието на журито, заради своята платформа, работеща с изкуствен интелект, която създава персонализирани и инклузивни модели за нуждите на онлайн търговията. Майкъл Мусанду, съосновател и главен изпълнителен директор на Lalaland, коментира, че като основно вдъхновение зад проекта стои идеята нито един потребител да не се чувства пренебрегнат, когато пазарува онлайн и да може лесно да се идентифицира с показаните модели.

Руандската компания UZURI K&Y концентрира своите усилия в производството на обувки от рециклирани автомобилни гуми, като същевременно осигурява препитание на местните младежи. Кевин Кагиримпунду, съосновател и главен изпълнителен директор на компанията заяви, че благодарение на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge той ще може да сподели мечтата на UZURI K&Y и да предостави обувки, произведени по устойчив начин, на света.

Южноафриканската Clothes to Good пък получи наградата от 15 хил. евро. Социалното дружество създава възможности за микробизнес в Южна Африка и осигурява работни места в предприятия за рециклиране на текстил за хора с увреждания. Тами Грейлинг, оперативен директор, сподели, че с признанието на публиката за положените усилия от Clothes to Good, те ще могат да продължат да създават възможности за развитие сред южноафриканските жители.

От Tommy Hilfiger хвърлят поглед и към предстоящото четвърто издание на конкурса. Процесът по приемане на кандидатурите ще започне през март. Заинтересованите предприемачи, които биха искали да получат повече информация, могат да се запишат тук.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.