Следва

Петъчна доза секс: 75 кадъра и неподозираната история на Пийт Дейвидсън

Новак Джокович съди Австралия за близо 4 милиона евро

Новак Джокович обяви намерението си да съди австралийските власти за 3.2 милиона паунда, което са почти 4 милиона евро. Поводът, вече обсъден с адвокатите на тенисиста - "лошо отношение", по информация на The Sun.

 

Celebrities преди 2 години

Визата на неваксинираният 34-годишен Новак, деветкратен победител на Откритото първенство на Австралия и настоящ номер 1 в световната ранглиста, бе анулирана два път, след което Ноле бе окончателно отстранен от турнира, депортиран от страната и със забрана да влиза в Австралия в следващите три години.

Запознати с предстоящия иск на звездата посочват, че сумата за нанесени щети се базира на цифрата на наградния фонд за спечелване на титлата, което вероятно Джокович щеше да постигне, ставайки абсолютен рекордьор с 21 спечели титли от турнирите от Големия шлем. Наградата за първия на Australian Open е 2.3 милиона паунда.

"Добре известно е, че Новак и семейството му са категорични, че спортистът е бил зле третиран в карантинния хотел в Мелбърн. Майка му разкри, че там е имало бълхи. Той беше на практика един затворник", твърдят хора от близкото обкръжение на фамилията.

"Джокович бе подложен на унизително отношение. В реда на нещата е да ги съди, дори е задължително", е мнението на единият от адвокатите на звездата - Томас Фила.

Допускаме, че Новак Джокович ще придвижи процедурата максимално бързо, а как ще се развият нататък нещата, можем единствено да гадаем. Истината е, че случилото се в навечерието на първия голям турнир за годината в Мелбърн буквално раздели света. На много места и в момента стотици хора излизат на протести в подкрепа на тенисиста - пример е Буенос Айрес от онзи ден, например, докато в Сърбия темата не утихва ни най-малко и отношението на Австралия се възприема като истински враждебно, не само към Ноле и семейството му, нo и към цялата нация.

Какво е вашето мнение - в анкетата?

Анкета

Добре ли ще направи Новак Джокович, осъждайки Австралия за 4 милиона евро?

More Celebrities