Следва

„Съседката“ - ще успее ли погледът на влюбените да се издигне над главите на обществотo

Ето го тийзъра на новия Lord of the Rings: The Rings of Power

"Феновете ще бъдат пренесени назад в епоха, в която царуват велики сили, царства се издигат и падат, героите са пред изпитания и надеждата виси на косъм, докато злото покрива Средната земя", разкри Amazon. Окей, това е супер, но имаме няколко неща да кажем преди това.

Movies & TV преди 2 години

 Току-що излезе първият тийзър на новата екранизация на най-богатата и специална фентъзи сага някога, името на продукцията официално ни е известно - The Lord of the Rings: The Rings of Power", датата на излизане е 2 септрмври тази година, 1-мунитният поглед към сериала изглежда така: 

Действието се развива хиляди години преди събитията от "Хобитът“ и "Властелинът на пръстените“, тоест, надяваме се, са актуализирани сюжети от "Силмарилион", космологията на Толкиновия свят. Виждаме (и чуваме) със сигурност следните неща: легендата за 19-те пръстена, the Ring Verse, дословно по думите от книгите, на фона на детайли от един по-спокоен и футуристично-естетичен Мордор, разказана от женски глас, който не познаваме на първо чуване. Кадрите са абстрактни и пряко свързани със скандинавската митология и мита за създаването на света от докосването на огъня и леда, в минимизиран поглед към буквалното изливане на Пръстена. Монтажът и ефектите са съвсем на границата на прекалено неестественото, но фактът, че фокусът ще е върху всички пръстени, а не само върху The One, в рамките на втората епоха на Толкин, признаваме, заражда изключителен интерес - метафората за връзката между създаването на света и на пръстена е страхотна. Последна специфика от лаконичния тийзър (фокусът е много повече върху визуалното преживяване, отколкото върху информативността) е, че Пръстенът, в най-новия си вид, е по-плосък и груб от познатия ни от поредицата на Питър Джаксън. 

Шоурънърите Джей Ди Пейн и Патрик Маккей казват: "Това е заглавие, което си представяме, че може да живее на гърба на книга до другите класики на JRR Толкин. Поредицата обединява всички основни истории от Втората епоха на Средната земя: изковаването на пръстените, възхода на Тъмния лорд Саурон, епичната приказка за Нуменор и Последния съюз на елфите и хората. Досега публиката е виждала на екрана само историята на Единия пръстен, но преди да има такъв, се е случило много... и ние сме развълнувани да споделим епичната история на всичко това.“

Снимките на първия сезон приключиха миналата година в Нова Зеландия (където са продуцирани и филмите), след това продукцията се премести във Великобритания за втора част.  Ще видим както познати герои, така и нови, връщайки се към Мъгливите планини, елфското кралство Лотлориен и островите Нуменор, в Amazon Prime Video на 2 септември.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.