Следва

Acne Studios, Fall 2022 Menswear

"Мъжете са прасета“ или Rick Owens, Fall 2022 Menswear

Боже! (обръщаме се към Рик Оуенс) 

Runway преди 2 години

"Аз не съм от типа дизайнери, които казват: "Току-що отидох в Китай и това е моето вдъхновение“ казва Рик Оуенс от Palais de Tokyo. "Но току-що отидох в Египет и видях техните форми, тези красиви форми, и си помислих, че ако направя като шлем на Дан Флавин, това ще бъде страхотно.“ Чрез комбиниране на шапки от Древен Египет с някои ловко приложени крушки Philips, Оуенс създава глави, които се светят като лампи. Колекцията се нарича Strobe.

Тези лампи-шлемове вероятно не засенчват останалата част от тази колекция - от металния мрежест "торс" на Тайрън до качулките с цип, това е презентация, която се потапя нахално в тестостеронното начало. Включването и изключването на осветлението на шоуто означава, че голяма част от детайлите бяха потиснати и леко невидими, но това, което останава, са силуетите и влачещите се по земята тъкани. Извънземни, мъжествени, удивително неконвенционални и разнообразни, вариращи от първоначално пародичното мега рамо на Оуен до въртящи се текстилни къдрици. "Мъжете са прасета“, казва категорично той.

Седейки на това стълбище, той намеква за предстоящ NFT проект, сравнява Land Art от 70-те с нововъзникващите мета-неща, но остава освежаващо откъснат от тази Вселена. Много по-страстно той се задълбочава в произхода на произведенията си, всичко е Made In Italy, разкривайки подробности за семейните компании, които създават неговата прогресивна мода със занаятчийски техники. Голямата страна на това, намекна той, е, че рекламира проследимост. "Това е информация, която е важна. И ми харесва да съм в компания, която говори за тези неща, но също така казва: "Не сме толкова добри, но се опитваме.“ 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.