Изложбите, които си струват:

Изложбите, които си струват: "Аз съм" на Васил Абаджиев, 25 януари - 8 февруари, галерия Ракурси

Изключително интересна софийска изложба, която обезателно ще посетим... 

Изложбата „Аз съм“ съдържа серия едрогабаритни маслени портрети, рисувани през последните две години. Известният художник и сценограф прави ефектен и въздействащ опит, чрез средствата на живописта да изследва неуловимите, променящи се образи на личността или сянката на личността.

Портретите от изложбата носят усещането за дигитален дисплей и така представят проявленията и вътрешните състояния на човека като разпадащи се ефимерни образи, през които минава нашето съществуване. 

Човешкото същество по природа е тревожно. Още от раждането ни умът приема и отхвърля, харесва или не харесва... Лутайки се в тези крайности, човекът трудно и дори невъзможно постига равновесие и спокойствие. Това закодирано бинарно състояние на ума е темата, която Васил Абаджиев, 55, изследва в работата си „Желание и отвращение“.

„Аз съм“ е изложба - портрет на времето, което, променяйки се, променя и самите нас. Непрестанно.

За Васил Абаджиев

Роден е през 1966 в Сливен. Завършва магистърска специалност „Живопис“ в Национална художествена академия. Има няколко самостоятелни изложби в България и множество участия в колективни изложби в България, Германия, Румъния и др. Занимава се със сценография и костюмография в театъра. Реализирал е над 30 сценографски проекта в България, Германия, Русия, Северна Македония и САЩ.

Избрани участия и награди:
2010 Награда АСКЕЕР за Сценография за „Госпожица Юлия” от Аугуст Стриндберг, постановка Лили Абаджиева, Народен театър „Иван Вазов”

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.