Следва

Силата на бродерията: Dior, Spring 2022 Couture

Dior, Fall 2022 Menswear

Гледайки дълго и подробно новата мъжка колекция на модна къща Dior, си даваме сметка, че мъжката мода се развива с темпове, надминаващи тези на дамската

Runway преди 2 години

Фантазията буквално струи от стотиците дребни, но важни детайли в показаното, погледът се рее, без да се губи, сред перфектни силуети, шапки, изящно бродирани връхни дрехи, елегантни анцузи (да, даваме се сметка, че е нещо като оксиморон), безброй достойни за завиждане чанти, набор от обувки, достатъчни не за едно ревю, а за цял един живот...

Самият Кристиан Диор никога не е шил за мъже, но за направата на вероятно най-известната си дреха - жакета Bar - използва същата техника, на която се базира скрояването на мъжките сака. В новата колекция Ким Джоунс демонстрира личната си версия на известния силует на Dior - неговите сака са по-дълги от обичайното, а акцентът на талията е допълнително подчертан, както от колани, така и от специфични шлицове от двете страни, от подчертано вталяващо двуредно закопчаване, а в по-претенциозната версия - чрез дълъг колан-шлейф, който се вее в посока, обратна на закопчаването. Откриваме и други отправки към творчеството на основателя на френската модна къща: ризи и пуловери, украсени с ръчна бродерия и апликации (Диор обожава и двете), и кожени дрехи, повтарящи дословно фирмената техника на сплитане cannage.

В колекцията влизат прекрасно ушити копринени панталони на райе, пастелни принтирани пелерини, якета със син леопардов принт, палта-халати с обемни яки, приятни класически парки с дебела подплата. Сивите нюанси доминират целия лукс, а тоалетите са в пълния си блясък, завършени с новия модел чанта на Диор - Dior Corolle, наред с вертикални клъчове и барети, създадени от Стивън Джоунс. Обувките са резултат от сътрудничеството на модната къща с Birkenstock - текстилното сабо ще бъде в продажба още в ранните дни на лятото.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.