Развод в испанската кралска фамилия, причината - изневяра

Развод в испанската кралска фамилия, причината - изневяра

Инфанта Кристина, по-малката сестра на испанския крал Фелипе Шести, се разделя със съпруга си Иняки Урдангарин. Новината идва, след като испанска медия публикува негови снимки с друга жена.

 

"По взаимно съгласие решихме да сложим край на брака си. Ангажиментите към децата ни остават непроменени", се казва в изявление на кралската особа и съпруга й, разпространено от агенция ЕФЕ.

Иняки Урдангарин беше осъден и изпратен в затвора през 2018 г. за данъчни измами и присвояване на средства, но бе освободен условно.


Крал Филипе VI, кралица Летисия, инфанта Кристина и Иняки

Миналата седмица списание Lecturas публикува снимки, на които Иняки и хубава неизвестна жена, се разхождат на южен плаж във Франция, нежно държащи се за ръце. "Такива неща се случват", коментира Урдангарин, 54, пред журналисти. Двамата с инфанта Кристина, 56, са женени от 24 години и имат четири деца.

Иняки Урдангарин се оказа в центъра на един от скандалите, разтърсили в последните години испанската кралска фамилия. Той беше признат за виновен, че е използвал връзките и положението си, за да печели обществени поръчки. Съпругът на Кристина получи присъда от пет години и десет месеца лишаване от свобода. Междувременно сестрата на Фелипе също бе разследвана за съучастничество в данъчни измами, но делото беше прекратено.

Заради скандала, Фелипе Шести отне титлите и на двамата. Инфанта Кристина живее в Женева, откъдето отказва какъвто и да е коментар на съобщението за развода.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.