Следва

Амал Клуни, истинската бюти класика, на 44 днес!

11-те топ skin care тенденции на корейките за 2022

Самочувствие и върховни иновации 

Beauty News преди 2 години

От личен опит можем да кажем, че най-доброто новогодишно обещание е да си пожелаем по-здрава и чиста кожа. Тенденциите в K-красотата много помагат тук, защото са супер работещи, изключително иновативни, често пъти доста семпли и лесноприложими - с причина превземат цялата бюти индустрия от години. Разбира се, никога не можем да минем без правилно хранене, избягване на алкохол (особено след новогодишните празници, четете още: Алкохолните щети по кожата: видими и гадни, и начините за справяне), добър сън и други здравословни навици, но призоваваме да обърнете специално внимание на кожата сама по себе си. И в този случай няма по-добри съветници от водещите експерти в K-beauty индустрията, които споделят своите топ практики за божествена кожа, както следва,  от ферментирал чай и комбуча до червен лук: 

Билки и неконвенционални растителни екстракти (Клаудия Кристин)

"През 2022 г. ще виждаме още повече продукти за грижа за кожата на базата на ретинол по рафтовете на магазините, както и повече билкови и растителни екстракти с магически свойства, например червен лук. Ще има и значително повишаване на цялостната осведоменост за устойчивите опаковки." Четете още: Всичко, което трябва да знаем за козметиката с екстракт от лук

Ферментирали съставки (Мари Киндер, Beauty & Seoul)

"Мисля, че ще продължим да виждаме тенденцията към веган козметика и по-устойчиви опаковки. Пазарът постепенно премахва маските за еднократна употреба в полза на измиващите се маски. Напоследък също забелязвам, че много марки пускат по-нежни, щадящи кожата формули без аромат. Храните с ферментирали съставки, които са известни със своите свойства против стареене, набират популярност. Например комбучата."

Препоръчваме: YTTP Kombucha + 11% AHA Exfoliation Power Toner

Универсални продукти (Коко Парк, The Beauty wolf)

"Забелязвам голяма тенденция към опростенaта грижа за кожата. Не че категорично се отказваме многоетапната рутина, но универсалните продукти наистина набират популярност. Всеки продукт, който помага на кожата и спестява време, бързо ще стане любим на всички."

Ефективна грижа за кожата (Сара О, Oh My Gloss)

"Моята k-beauty прогноза за 2022 г. е огромно нарастване търсенето на наистина ефективни продукти за кожата със съставки като витамин С, ретинол и AHA/BHA. Тъй като пандемията все още не е отишла никъде, все повече хора търсят начини за възстановяване на кожата след постоянно носене на маски. Универсалните, но въпреки това ефективни продукти, които изпълняват определени задачи, ще помогнат в подмладяване, изсветляване, изглаждане на кожата, борба с възпаленията".

Витамин А (Eлиза Ли, Dot Dot Skin)

"Витамин А все още е много популярен, така че ми се струва, че през 2022 г. много корейски марки ще пуснат продукти с ретинол. Ще има и повече продукти за борба с mask acne-то. И разбира се, перманентният грим, който не се размазва под маската, набира все по-голяма популярност.”

Опростени формули (Мелузин Тран, Kōsame Beauty)

"Минималистичният подход с формули, които съдържат не повече от десет съставки, става все по-популярен. Особено когато става въпрос за чувствителна кожа. Марки като iUNIK са лидери в тази тенденция. Чувствителната кожа става все по-голям проблем, определено е свързана с нивото на стрес в живота ни и замърсената околна среда.”

Препоръчваме: iUnik Tea Tree Relief Serum

Здравословен блясък (Мелузин Тран, Kōsame Beauty)

"Днес много хора искат да постигнат специфичния здравословен блясък на кожата. Самочувствието и акцентът върху здравата кожа са основните тенденции в корейската красота. Изберете грижа за кожата с подхранващи и изсветляващи съставки като прополис и хиалуронова киселина, за да сияе лицето ви."


Beauty trend: стъклена кожа & рошави вежди


Иновации (Алисия Юн, Peach & Lily)

"Въз основа на отзивите на клиентите и това, което в момента виждаме в лабораториите, ми се струва, че през 2022 г. повечето от корейските тенденции ще бъдат фокусирани върху иновативни начини за "усвояване“ на съставките от кожата. Например, нашият продукт Peach Slices Deep Blemish Microdarts включва съставки, които попиват в кожата чрез специална технология за топене."

 

Устойчивост

"Виждам също страхотни иновации в устойчивостта на съставките и опаковките. Не можем да не се радваме на новите съставки, които се създават в лаборатории по по-екологичен начин.”

Активни съставки

"Възстановяването на кожната бариера и грижата за чувствителната кожа продължават да бъдат една от основните тенденции в грижата за кожата. През 2022 г. ще има голям фокус върху това как кожата усвоява на активните съставки и нежната хидратация."

 

Високотехнологична красота

"През последните десет години търсенето на високотехнологични устройства за разкрасяване у дома като LED маски и почистващи устройвства нарасна значително. Коронавирусът със сигурност е допринесъл за това и сега иновациите за домашна красота са популярни по целия свят. Струва ми се, че следващият корейски продукт за красота няма да бъде произведен от типична корейска марка за грижа за кожата, а от корейски технологичен гигант като LG или Samsung."

 

More Beauty News