Следва

Lunchtime Shopping: 17-те неща, с които гардеробът ни е стабиларка

Valentino, Spring 2022 Couture

Истинска революция се случи на изложението Valentino Couture в Париж - креативният директор на марката Пиерпаоло Пичоли демонстрира, че модата е красива всякак и не е необходимо да сте собственик на елфически външен вид, за да носите тези ефирни рокли

All fashion преди 2 години

„Бяха й казали, че никога няма да участва в модни ревюта", разказва Пиерпаоло Пичоли за един от моделите. „Исках да разчупя това клише и да демонстрирам, че красотата е различна и всяко тяло е красиво." Накратко, дизайнерът разбира мисията си така: да запази кодовете на висшата мода, изменяйки нейните ценности. Той нарича колекцията си „Модна анатомия“.

Много разнообразната гама на размерите, която на това ревю варира от 0 до 10, определено повлиява на силуетите в новата колекция висша мода на Valentino. Архитектурните линии и изчистената кройка, характерни за италианската марка, са динамизирани, без да губят от блясъка и тържествеността си. Пиерпаоло Пичоли добавя няколко щипки холивудски сексапил към изящните си рокли, наблягайки естествено на сложните техники за ръчна работа. Така например, екипът на Valentino работи по еластичната рокля в шоколадов цвят, обсипана с два килограма венецианско стъкло, в продължение на три месеца.

Между другото, този сезон Пичоли демонстрира, че може да работи не само с монашески форми, но и има тънко чувство за пропорции при създаването на тесни рокли. На модния подиум зрителите видяха страхотни примери - коралов тоалет, ушит в най-добрите традиции на бодикон естетиката; рокли с дълбоки шлицове в най-добрите традиции на златната ера на Холивуд. "За мен беше важно да демонстрирам, че различните фигури изискват различен подход при шиенето, добавя креативният директор на Valentino. - Това най-добре се усеща при асиметричните кройки. Всичко е индивидуално, анатомията на човешкото тяло трябва да излезе на преден план тук, диктувайки на дизайнера какво да прави."

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.