Следва

Gucci Equestrian Cap Handbag

Пътуване в космоса: колекция Fendi, Spring Couture 2022

Галактически научнофантастичен филм? Не, Ким Джоунс за поверената му марка, нереален, почти 

Runway преди 2 години

Нов полет на фантазията на Ким Джоунс за Fendi, този път за колекцията висша мода Пролет 2022. Дрехи, направени с любов, предизвикващи тръпка и удоволствие, жажда и любопитство, тотална екстравагантност. Крачейки под черен глобус и окачени фрагменти от римски арки - дим и блясък, наводнили "небето" - моделите разходиха по подиума убийствени вечерни рокли. Плъзгащо усещане за космичност и извънземност, сякаш сме в брокатен филм на Marvel или поне го гледаме в ултрасекси киносалон.

Това е третото модно шоу на Ким Джоунс като креативен директор на женската линия Fendi и първото, което той представи офлайн. Както и преди, този сезон дизайнерът все още е очарован от Рим, неговото величие и красота. Търсейки вдъхновение, дизайнерът се обръща към останките от древни сгради, осеяни из Вечния град, и измисля серия от рокли, които според него илюстрират майсторство и техника, които не може да покаже в линия готово облекло. "Рим има толкова много слоеве. Това е толкова древен град. Винаги мисля едновременно за миналото, настоящето и бъдещето. Колекцията съдържа идеята за различни времена и самата духовна страна на Рим, която е небесна, почти космическа“, каза Ким Джоунс.


Ким Джоунс е новият шеф-дизайнер на Fendi


Джоунс признава още, че е изгледал отново "Междузвездни войни“ през коледните празници. В колекцията си той подхожда към научнофантастичната тема със специален обрат, фокусирайки цялото внимание върху вечния диалог между древното и бъдещото. Отразявайки няколко хилядолетия модни идеи, Джоунс смесва градски структури с футуристичен външен вид и украсява вечерните облекла с тях. Репродукции на статуите в близост до монументалния щаб на Fendi на Palazzo della Civiltà Italiana са ръчно изрисувани върху кадифени рокли и стригана норка, препращайки към статуята от филма на Прометей или пейзажите от "Планетата на маймуните". Облекло като от манастир - черни раса отпред, бели рокли, наподобяващи нимфи, отзад - сякаш гледаме дрехите на Магистериума от сериала "Тъмните му материи".

Строгите рокли накрая отстъпват място на божествените визии, повечето от които дълги, но също така и къси рокли, като бялата рокля с наметало, украсена с антични статуи, или папската лилава мини рокля, украсена с барокови шарки. Не по-малко възхитителни са семплите рокли с блестящи корсажи и шифон, хвърлен през рамо. Някои широки одеяния, например зашеметяващата тъмносиня рокля с бляскави кантове, накараха Мариакарла Босконо да изглежда като императрица от далечна галактика.(Вижте също: Fendi + Versace = Fendace, Spring 2022, READY-TO-WEAR)

 Цялата колекция висша мода на Fendi е в галерията ни >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 3 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.