Истории от живота: Далида, толкова много скръб

Истории от живота: Далида, толкова много скръб

Самоубйство. Още едно. И още едно... 

 


1971 г.

Трудно детство, няколко трагични любовни истории и вечното търсене на себе си в океан от външно признание и вътрешна самота... Съдбата на извънредно красивата, също толкова талантлива и много обичана френска изпълнителка трудно може да се нарече щастлива. Далида успява да се справи с детските травми, да спечели световна слава, признанието и обичта на милиони фенове по целия свят, но чувството за самота, което я преследва през целия й живот, не й позволява да изпита щастието, в чието търсене всички ние идваме на този свят. 

Йоланда Кристина Джилиоти е родена на 17 януари 1933 г. в Кайро - баща й е италианец, виртуозен цигулар, а майка й французойка и се препитава с шивачество.


1968 г.

Първото нещастие, което сполетява Далида, идва, когато тя е деветмесечно бебе - бъдещата френска поп звезда се разболява от вирусна инфекция, лекувана неправилно. Трагична лекарска грешка довежда до проблеми със зрението на детенцето. Следват ужасно сложни три последователни операции (точната диагноза е страбизъм), но интервенциите не решават проблема - до края на дните си Далида изпитва ужас от приглушената светлина, не може и за миг да остане на тъмно, лампите около нея са вечно пуснати. 

Проблемите със зрението са много сериозни, носейки не само физически дискомфорт - съучениците на Далида жестоко й се подиграват в училище, осмивайки кривогледството й. В резултат, Йоланда развива сериозни комплекси, които се опитва да преодолее, участвайки без спирка на всевъзможни конкурси за красота.


1970 г.

Между другото, в тази област на младата дама й се получава - през 1951-ва се радва на първата си слава, заемайки второ място на конкурса за красота Мис Ундинe, а три години по-късно печели титлата Мис Египет. Благодарение на успеха си в конкурсите за хубост и фотогеничност, момичето e забелязано от представители на агенцията за модели Donna, а по-късно и от продуцентите на филмите "Маската на Тутанкамон“ и "Стъкло и цигара“, в които Далида e наета да изиграе епизодични роли.

Твърдо решена да завладее кино Олимпа, Йоланда Джилиоти за малко се превръща в Далила, вдъхновена от библейската притча за Самсон и Далила. Малко по-късно, по съвет на писателя Алфред Мачар, момичето заменя една буква в псевдонима си. Така се ражда Далида.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.