Следва

Перла, mon amour! Как се подаряват и останалите важни неща за най-специалното бижу

Viktor & Rolf, Spring 2022 Couture

Мислехме за Дракула и конкретно за стария холивудски филм. Там са отразени страховете на обществото в епохата на промени, коментираха дизайнерите Виктор Хорстинг и Ролф Снорен новата си колекция висша мода 

Runway преди 2 години

В тяхната версия, страхът от промени през настоящата, 2022, година изглежда така: въздигнати по вертикала смокинги, плащове, рокли с рюш яки, пелерини и жилетки - дотам, където линията на врата свършва, след като отдавна е надскочена линията на ременете. Всъщност, този емблематичен за модното дуе силует, с много силно вдигнати ремене, е ясно различим още в най-първата им колекция, представена преди почти 30 години - през 1993-та, на фестивала на модата и фотографията в Йер. В новата кутюрна колекция във вътрешостта на всяка дреха е обособен специален корсет, правещ устойчива нетипичната конструкция, т.е. предполагаме, че дрехите, веднъж придобити от нас, лесно биха се върнали към обичайния, или по-скоро носим, силует. 

Цялата колекция е в галерията ни >>>, а останалите ревюта от Седмицата на висшата мода в Париж са тук:

Chanel, Spring 2022 Couture

Valentino, Spring 2022 Couture

Jean Paul Gaultier, Spring 2022 Couture

Schiaparelli, Spring 2022 Couture

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.