Следва

Ваканцията на известните: Джорджина Родригес на плаж

Как изглеждат съпругите на най-богатите мъже в света?

Противно на стереотипите, не всички съпрузи на милиардери водят динамичен социален живот и светят пред камерите. Но със сигурност е интересно да видим тези, които споделят живота си с най-богатите хора на планетата.

 

Celebrities преди 2 години

Съпругите на милиардери имат неограничен достъп до най-скъпите и редки процедури за красота, а всеки дизайнер би се радвал да го изберат, най-малкото, защото е прекрасно да ги има в списъка си с клиенти. Но колкото и да е странно, множеството любими на богатите са пределно наясно каква е стойността на парите, съответно не са подвластни на културата на потребление, поне не в смисъла, продиктуван от неясни социални очаквания. Показваме как изглеждат избраниците на най-известните бизнесмени в света, опитвайки се да надникнем зад кулисите и да разберем дали този дами са известни и с нещо друго, освен сполучливия си брак. 
Отляво надясно: Флора Перес и Амансио Ортега, Бернар Арно и Хелейн Мерсие, Марк Зукърбърг и Присила Чан

Астрид Менкс

Съпруга на Уорън Бъфет, инвеститор, с нетно състояние от 100,3 милиарда долара (2021, Forbes)

90-годишният Уорън Бъфет инвестира от най-ранна младост. Той стартира първия си бизнес на 11-годишна възраст, пробвайки се на фондовата борса. Любовните му авантюри са по-лакътушещи от бизнес пътя му - Бъфет се жени за първата си съпруга Сюзан през 1952 г., но двойката се разделя в края на 70-те. Всъщност, човекът, който си тръгва, е Сюзан - дамата предпочита да се съсредоточи върху кариерата си в шоубизнеса в Сан Франциско.


Астрид на годишната конференция на Allen & Co, 12 юли 2014 г

Смята се, че именно Сюзан запознава съпруга си с Астрид Менкс, насърчавайки ги и да заживеят заедно. Въпреки факта, че Уорън не се развежда с първата си съпруга до смъртта й, тримата поддържат отлични отношения. Инвеститорът се жени за Астрид едва през 2006 г.: булката по това време е на 60. Днес тя само от време на време се появява със съпруга си на събития и посвещава по-голямата част от времето си на благотворителност.

Хелън Мерсие


Бернар Арно със съпругата си Хелън Мерсие на шоуто на Dior Homme есен/зима 2018-2019

Съпруга на Бернар Арно, главен изпълнителен директор на LVMH - Moët Hennessy Louis Vuitton с нетно състояние от 156,5 милиарда долара (2021, Forbes)

Сърцето на най-богатия човек в Европа изглежда безвъзвратно завладяно от пианистката Хелън Мерсие, която между другото не се отказва от музикалната си кариера след брака си и по собствените й думи все още изнася по 20 концерта на година. За Бернар това е втори брак: до 1990 г. той е женен за Анна Деваврен, чиито семейни връзки до голяма степен помагат на бизнесмена да изгради невероятно мощния си моден конгломерат. Хелън обаче практически не участва в бизнеса на съпруга си, което не може да се каже за децата на Бернар от двата брака.


Със съпруга си на изложението LVxKOONS, 11 април 2017 г


Хелън на събитието за 10-та годишнина на Фондация принц Албер II, 22 февруари 2017 г.

Самата мадам Мерсие-Арно признава, че се е влюбила в Бернар, чувайки го да свири на пиано. В известен смисъл историята се повтаря: в края на краищата, известно е, че бащата на милиардера е бил бизнесмен, а майка му - искрен фен на клавирната музика.

Присила Чан


Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан на наградите Breakthrough Science Awards 4 ноември 2018 г.

Съпруга на Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Facebook, с нетно състояние от 94 милиарда долара (2021, Forbes)

Присила Чан все още често е обект на мизогиния и откровен лукизъм по свой адрес, но за себе си тя отдавна е определила основните приоритети, а реакцията към хейтърите очевидно не е включена в този списък. Напротив, съпругата на Марк Зукърбърг предизвиква много възхищение - именно под нейно влияние основателят на Facebook започна да обръща толкова достойно за уважение внимание на благотворителността. 


Големите любовни истории: Марк Зукърбърг и Присила Чан, любов като лайкче



Двойката на наградите Breakthrough Awards, 9 ноември 2014 г

Присила среща бъдещия си съпруг в Харвард, където самата тя учи в Биологическия факултет, но по собствени й думи, подобно на Марк, тя се интересува и от програмиране. Всъщност става дума за специфична шега за кодове, която събира младите хора на студентско парти. Г-жа Чан, невероятно талантливо академично момиче, вярва в амбициозния проект на любимия си безрезервно. Неслучайно дори сватбата им се състои в деня след излизането на Facebook на борсата. Днес влюбените отглеждат две деца и се занимават с проекти за образование и здравеопазване, освен с бизнеса.

Флора Перес


Амансио Ортега със съпругата си Флора Перес на предсватбената вечер на дъщеря им Марта и нейния годеник Карлос Торета, 16 ноември 2018 г.

Съпруга на Амансио Ортега, основател на Inditex, с нетно състояние от 55,1 милиарда долара (2021, Forbes)

Амансио Ортега - кралят на испанската мода и най-богатият търговец в света - основава своята световноизвестна компания Inditex (а тя, между другото, притежава 5000 магазина в 77 страни, включително всички Zara) с първата си съпруга Розалия Мера. Двойката се развежда през 1986 г. (интересно е, че Розалия остава в бизнеса), но испанецът решава да се ожени за втори път едва през 2001 г. Неговата избраница е жена с романтичното име Флора, която работи в компанията му и е почти двадесет години по-млада от него.


Флора на събитие, посветено на прехвърлянето на средства от семейната им благотворителна организация за нуждите на борбата с рака, 19 май 2016 г.


Заедно със съпруга си на състезание по конен спорт, 8 декември 2018 г

Амансио и настоящата му съпруга не обичат публичността. Но, когато съпрузите се решават на светска проява, и двамата изглеждат невероятно стилни, както предполага всъщност и  статута.

Лиз Кох


Чарлз Кох със съпругата си Лиз на гала за купата на Лейвър, 20 септември 2018 г

Съпруга на Чарлз Кох, главен изпълнителен директор на Koch Industries, с нетно състояние от 46,4 милиарда долара (2021, Forbes)

Постоянен участник в най-престижните списъци на богатите, Чарлз Кох притежава (като съсобственик) огромната корпорация Koch Industries, обхващаща цяла гама от различни области - от рафинирането на петрол до инвестициите. Бизнесът е наследен от Чарлз от баща му, а до момента милиардерът остава верен на семейните ценности, въвеждайки сина си в семейния бизнес.

Той е женен за съпругата си Лиз повече от 45 години. Двойката рядко дава интервюта за личния си живот, но ако го прави, винаги подчертава невероятната топлота в отношенията си. Налице е и много хумор: „Често се шегувам с него, но той знае, че го обичам с цялото си сърце и винаги ще го обичам“, признава Лиз. 

Даяна Тейлър


Майкъл Блумбърг и неговата спътница Даяна Тейлър на парти в Нюйоркския музей за модерно изкуство, 31 май 2018 г.

Партньор на Майкъл Блумбърг, основател на Bloomberg и бивш кмет на Ню Йорк, с нетно състояние от 54,9 милиарда долара (2021, Forbes)

Майкъл и Даяна не са женени, но от 2000 г. живеят в така нареченото домашно партньорство. Когато основателят на световноизвестната финансова агенция Bloomberg е избран за 103-ти кмет на Ню Йорк, любимата му Даяна Тейлър автоматично е приета за първа дама на града. С една дума, макар че не е официална съпруга на Майкъл, тя се възприема като единствения му спътник.


Двойката на Met-Gala, 7 май 2018 г


Майкъл и Даяна на партито Serpentine Gallery, 19 юни 2018 г

Влюбените отказват да се оженят: очевидно предишните бракове и на двамата са изиграли роля. Въпреки това, Майкъл и Даяна са неразделни: и двамата разбират от бизнес и политика (Тейлър бе ръководител на банков клон в Ню Йорк), а също така обръщат голямо внимание на благотворителността.

Лусинда Саутуърт


Лари Пейдж и съпругата Лусинда на наградите Breakthrough Science Awards на 4 декември 2016 г

Съпруга на Лари Пейдж, съосновател на Google, с нетно състояние от 67,5 милиарда долара (2021, Forbes)

Съпругата на Лари Пейдж има невероятния талант да заинтересува мнозина, без да разказва нищо за себе си. Тя става известна през 2007 г., след като се омъжва за съоснователя на Google точно година след запознанството. Сватбата, между другото, е проведена повече от бляскаво - младите канят 600 гости, а за място на тържеството е избран остров Некер, собственост на Ричард Брансън, който играе ролята на кум .

Милата Лари произхожда от много интелигентно семейство и самата тя може да се похвали с впечатляващ академичен успех. Основният фокус на нейната работа са биологични анализи и изследвания. Въпреки това, въпреки кариерните си стремежи, съпрузите не забравят да отделят време на семейството, освен това изключително избирателно водят светския си живот.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.