Следва

Седмицата на модата в Лондон стартира с мълчание в памет на Алекзандър МакКуин

Седмица на модата в Лондон. Първи ден от мястото на събитието

Happy London Fashion Week!!! Това е поздравът в устите на модели, дизайнери, организатори, редактори и...

All fashion преди 14 години

Happy London Fashion Week!!! Това е поздравът в устите на модели, дизайнери, организатори, редактори и модни фенове в Лондон в момента и ще продължи да бъде през идната седмица, чак до 24-ти февруари, защото седмицата на модата тук започна на 19-ти.

Макар някои медии да пренебрегват това модно събитие с аргумента, че не е достатъчно мащабно, ние не пропускаме да попием жадно информацията за всеки нов млад дизайнер, каквито са повечето тук, директно от мястото на събитието.

Както в последните 5 сезона, черната шатра пред Съмърсет Хаус приюти първо моделите на Paul Costelloe. Тръпнейки в очакване с пеперуди в стомаха от предстоящите разкошни тоалети, някак не получихме очакваното удовлетворение от биколорната колекция на Костело.

Ревюто започна с няколко изцяло златни визии и после се започна едно черно, та докрай. Макар дизайнерът да твърди, че вдъхновението му за сезона идва от черното и дантелата, нас черното изобщо не ни вдъхнови, а дантела много, много не видяхме.

Кожените гети над коляното, които носеха всички модели пък твърде много напомнят тренда за ботуш над коляното, покрай който толкова се шумя, че вече не искаме да чуем за него. Известно пробуждане носеха само вкараните няколко мъжки визии и сребърното, ей така поне за 3-ти цвят.



След сутрешната доза Costelloe, в 11.00 започна ревюто на Caroline Charles, последвано от Maria Grachvogel - все колекции, на които не мислим, че има нужда да се обръща прекалено внимание.

При първата харесахме зелените ръкавици, дългите рокли на Grachvogel бяха великолепни, макар цялата колекция да вървеше малко несвързано, разкъсвана от бурни принтове.



Следобедът започна с Aminaka Wilmont, японско-шведско-датското дуо, ситуирано в Лондон, се вдъхновява от андрогенната визия, иновативните силуети, противопоставяни на нежни драперии. Грабна още първата визия - семпла принтирана рокля с дължина над глезена в синьо-зелено. От тук бихме взели и структурираните обувки, или кожени калцуни, ако предпочитате да ги наричате така. Интересна колекция - малко Рик Оуенс, смесено с Гарет Пю и щипка Родарте, една от по-добрите в първия ден на модната седмица.



Слава Богу, необходимата доза “ахх” и “ехх” дойдоха с ревюто на Hakaan, първото на турския дизайнер. Фантастична минималистична колекция в бледи телесни и сиво-сини тонове, но не безцветна. Едва сега по подиума се разходиха и по-известните модели, които дотогава явно все още се разсънваха. Ревюто откри млечнобялата Наталия Водянова, а краят му сложи черната принцеса Мария Карла Босконо. Семпло, плавно и много красиво, според нас, най-доброто ревю за деня.



Следобедът продължи с още един турски дизайнер и английски възпитаник - Bora Aksu. Рокли с нежни цветове, много детайлна стуктура и груби, раздърпани черни клинове. Нямаше как да не очакваме нещо интересно от дизайнер, получил магистратурата си при славната Луиз Уилсън в още по-славния Central Saint Martins в Лондон.



Най-очакваното шоу за деня започна в 18:15 с моделите на Hannah Marshall. Едва 18 визии, но всички до една въплъщаваха стремежа на дизайнерката към силната жена. Дори мощната, бихме казали! Огромни рамене, остър черен поглед, остро и черно бе всичко всъщност, мини дължини, синьо червило и страхотна фонова музика. Струваше си чакането!



Австралийските дизайнерки Sass & Bide също се откроиха. Отново черно-бяла колекция, но закачлива и дори забавна. Влюбихме се тотално в първата визия - нежна дантелена риза и черно сако с перлени пагони, в комбинация с широк раиран панталон, кой би се сетил за това?!



Макар да нямаха ревю, а само презентация, дрехите на bSTORE ни докараха до умиление. Толкова симпатични, толкова носими и толкова английски и ах, тези червени чорапогащници и “мързелашко”-сиви визии, както женски, така и мъжки. Очарователно!

Всяка седмица на модата не е истинска седмица на модата, ако няма поне една колекция от дрехи, които са абсолютно не стават за носене, и същевременно истински парчета на модерното изкуство. Craig Lawrence е име, което трябва да запомните! А и щете, нещете ще го чувате в бъдеще. Дизайнерът е работил 6 сезона за Гарет Пю, а това е вторият му самостоятелен сезон, след уау-каква-невероятна лятна колекция!

Есен/зима 2010 беше представена чрез впечтляващо видео (все пак Крег е работил с Гарет). Златни отблясъци, фолио, метална утопия. Наистина красиво!

Очаквайте от пратеника ни там всичко от първия ред на ревютата, Лондон стрийт стайл репортаж и специално  приложение за изготвянето на колекциите в Central Saint Martins - развъдникът за модни гении!

Лондон и Вю София - специално за теб!


Основен  партньор:           



Със съдействието на
  







More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.