Следва

Street Style вдъхновения: Skandimania! Седмица на модата в Копенхаген

Ulyana Sergeenko, Spring 2022 Couture

Финалното ревю на Седмицата на висшата мода в Париж Пролет 2022

Runway преди 2 години

Ориентир за направата на няколкото десетки тоалета висша мода на рускинята Уляна Сергеенко, представени като финална колекция на Седмицата на висшата мода в Париж, са 20-те години на миналия век. Рокли от кристали, корсети, поли с цепки до края на бедрото, обсипано с пайети палто и украса за глава, подобна на шапките за плуване отпреди сто години. Главният декоративен елемент в колекцията е хортензията: във формата на цветето са ярките боа-шалове с помпони, бродериите и аксесоарите за коса (четете още: Fashion Starter: Кралицата на роклите – Уляна Сергеенко).

Брандът по традиция интерпретира елементи от руския фолклор: някои от дрехите са направени от типичната за страната дантела, а кристалните детайли за роклите, корсетите и бюстиетата са произведени в Гусевския завод "Малцов". Тази година екипът на Ulyana Sergeenko за пръв път представи и пълна мъжка колекция - от аксесоари до костюми. Ансамблите са допълнени от боти, напомнящи по формата си винтидж кънки за лед, и клъчове, стилизирани като тенис ракети с бляскави кристали под формата на цветя.

Цялата колекция е в галерията ни >>>, а останалите ревюта от Седмицата на висшата мода в Париж са тук:

Chanel, Spring 2022 Couture

Valentino, Spring 2022 Couture

Jean Paul Gaultier, Spring 2022 Couture

Schiaparelli, Spring 2022 Couture

Viktor & Rolf, Spring 2022 Couture

Силата на бродерията: Dior, Spring 2022 Couture

Пътуване в космоса: колекция Fendi, Spring Couture 2022

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.