Следва

Stranger in the Alps: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Водолей, знак по знак

Фестивалът в Санремо: най-важното от първия ден на 72-ото издание

Великолепието от музика, красиви хора, безкрайно разточителна сцена, фантастични водещи и гости, и безумно много изключителна мода, стартира вчера в театър "Аристон" в градчето Санремо. Поредното, 72-ро издание на конкурса за италианска песен, следен от целия свят, ще продължи до 5 февруари. Късно снощи, 25-те претенденти за голямата награда дефилираха по сочната зелена трева, послужила за червен килим. 

Celebrities преди 2 години

Най-прочутият водещ на Апенините - Амадуес - откри вечерта, облечен в перфектен смокинг на Gai Mattiolo. Партньорката му на сцената, блестящата Орнела Мути, излезе в два тоалета - черна рокля с отворени рамене и бежова с бюстие и кристали, и двата на Франческо Сконамильо (Francesco Sconamiglio).

Тази вечер ководещата Лорена Чезарини ще носи тоалет на Valentino, бе анонсирано от пресцентъра на фестивала. През останалите вечери, другите красиви италианки, наети да водят шоуто - Сабрина Ферили, Друзила Фоер и Мария Киара Джанета ще са съответно в Alessandro Dell'Acqua, Rina Milano и Armani. Всички дами в оркестъра, който свири и петте вечери на живо под диригентството на различни маестри, са с нарочно ушити ансамбли от модна къща Atelier Eme.

От претендентите за голямата награда, в топ-фешън изпълнения на Gucci ще видим гран звездата Акиле Лауро, както и певицата Ема. Елиза ще се появи в Valentino, Джузи Ферери - в тоалет на Phillip Plein, а сладката зеленоока Ноеми -  в Alberta Ferretti. Младите Махмуд (носител на голямата награда на Санремо преди три години), Ирама, Бланко, Матео Романи, Санджовани и Микеле Брави ще облекат, по списъка, предоставен от организаторите, съответно Balenciaga, Givenchy, The Attico, Еmporio Armani, Diesel и Roberto Cavalli. Ветеранът Масимо Раниери ще пее в блейзър на Valentino, а двете банди - Le Vibrazioni и La Rappresentante di Lista ще носят дрехи от GAëLLE Paris и Moschino.

Снощи бяха изпълнени половината песни, включени в конкурсната програма, като мина и гласуването на журито, съставено от журналисти. Пръв на сцената излезе провокативният, гол до кръста, силно татуиран и обут в перфектно скроени кожени панталони Gucci Акиле Лауро с песента си Domenica (Четете още: "Истории от живота: Акиле Лауро, геният на Санремо").



След изпълненията снощи във временното класиране води нарочно сформираният за феста дует на Махмуд, в Prada, и Бланко с парчето "Тръпки". Махмуд, който е наполовина египтянин и наполовина италианец, спечели феста през 2019 с песента Soldi, а Бланко, роден на 10 февруари 2003, е най-младият участник тази година. На второ място в момента се нарежда групата La Rappresentante di Lista с песента "Чао, чао". Рапърът Dargen D'Amico е трети с  "Където се танцува". Ветеранът Джани Моранди е на четвъртото място дотук, а песента му се казва "Отвори всички врати". Моранди се качва на емблематичната сцена в Аристон за пръв път след четвърт век отсъствие. Отделно, за голямата звезда това участие е първото публично след сериозния инцидент в дома му, при който звездата получи сериозни изгаряния. 


Махмуд и Бланко


Джани Моранди


Dargen D'Amico

Тази вечер, втора фестивална, ще бъдат изпълнени останалата половина песни, вкл. соченото за фаворит парче на Елиза.

Водещият Амадеус бе видимо развълнуван от препълнената зала в Санремо - припомняме, че миналата година театър "Аристон" остана празен на събитието, поради мерките против ковид. Специални гости в първата фестивална вечер бяха Måneskin, победителите от предната година, които триумфираха и на "Евровизия" през май. Четиримата от любимата ни банда изпяха и изсвириха "Тихи и добри", с което отново доказаха, че са най-добрата рок-банда в света в момента. След това Дамяно Давид и останалите изпяха и "Коралин", разказваща за болно от анорексия момиче... в края на изпълнението Дамяно се разплака.


Група Maneskin

Сред почетните гости беше и Матео Беретини, най-успешният италиански тенисист в момента. 


Беретини, Амадеус и Фиорело 

От сцената на феста се чуха и доста шеги. Специалният гост на първата вечер, шоуменът Фиорело, за който това е третото поредно участие в тази му роля, се сравни с бустерна ваксина. Пошегува се и с проведените наскоро президентски избори, на които мнозина очакваха за президент на бъде избран Марио Драги, който според Фиорело дори си бил подготвил президентската реч по повод настъпването на следващата Нова година.

Първата фестивална вечер не мина и без полемика. Преди началото ѝ Орнела Мути и дъщеря ѝ Найке се появиха с колиета с листа от канабис, за да изразят подкрепа за разрешаването на терапевтичното му използване в Италия.


La Rappresentante di Lista 

More Celebrities

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 15 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.