Следва

На върха на уличната мода

Седмицата на модата в Лондон стартира с мълчание в памет на Алекзандър МакКуин

Въпреки че еуфорията покрай...

All fashion преди 14 години

Въпреки еуфорията покрай седмицата на модата в Лондон, скорошната смърт на лошото дете на модата, геният Алекзандър МакКуин, бе почетена още в първия ден на грандиозното събитие.

Лондонската модна седмица бе открита с тъга и мрачно настроение, на 19 февруари, за което и времето допринесе доста, както е почти винаги в мъгливата столица. Сутринта председателят на Британския Моден Съвет, Харолд Тилман, даде началото на седмицата с минута мълчание в памет на дизайнера.

Часове преди самата модна седмица, супермоделът Кейт Мос от своя страна, дефилира с рокля на МакКуин по време на благотворителното събитие Fashion For Relief Haiti.  Кейт се разплака, когато роклята беше обявена на търг.

Тя самата е била шаферка на сватбата на МакКуин с дългогодишния му партньор Джордж Форсит.
Роклята бе спечелена от Сър Филип Грийн за предложените от него 100 /сто/ хиляди паунда.

С откриването на 6-дневната церемония господин Тилман сподели за МакКуин:

“Неговият принос за Лондон и за световната модна индустрия беше необикновен. Той ще липсва ужасно.
Знам, че ще запомним невероятните му постижения и това какво направи за модата тук в Лондон.
Той доказа, че този град и тази индустрия крият невероятни възможности.
Той напусна училище с много ниски оценки, отдаденост, много труд и гениален талант, и стана, и ще остане едно от светилата на Лондон.
Той вдъхнови толкова много да създадат свои собствени колекции и повлия на много дизайнери.
Да подсигурим това Лондон, неговият роден град, да продължи да се развива като световна модна столица е най-големият поклон пред този фантастичен човек.”




Дизайнери, купувачи, стилисти и журналисти, присъстващи на лондонската седмица на модата, сега имат възможността да изразят своето страдание и съболезнования на голямо табло на центрания вход на Съмърсет Хаус, а на събититето, наречено On|Off, пък ще имат възможността да разглеждат негови колекции на iPod touch екрани, закачени по стените.



От своя страна, огромният луксозен магазин Либърти, посвети на дизайнера една своя витрина с гигантски британски флаг, светлосиня рокля и надписa “For McQueen and country”.

Със съдействието на   


More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.