Следва

Lunchtime Shopping: 5 дена до Св. Валентин, 10 секси сутиена

Off-White, Spring 2022, READY-TO-WEAR

null

Runway преди 2 години

Върджил Абло представи колекцията си есен 2021 Off-White на ревютата за висша мода в Париж миналия юли. По това време шоуто се прие като изявление на увереност и амбиция. "Off-White трябва да е за възрастни“, каза той. С внезапната смърт на дизайнера през ноември това шоу сега действа като шаблон за следващите колекции, първата от които е тази, Spring 2022, READY-TO-WEAR. Off-White, както Абло каза преди половин година, е "съсед на уличното облекло“, но не е "обшит" с него. Той беше неспокоен дух, склонен да се бунтува срещу етикетите и ограниченията на времето. "Разочарован съм, ако не усещам еволюцията и посланието стане монотонно. Чувствам, че светът се промени."

Светът се промени дълбоко за дизайнерското студио Off-White и New Guards Group, които произвеждат колекциите на бранда. В бъдеще тяхната работа ще бъде постигането на баланс между почит и почитане на стремежа на Абло за постоянно движение напред. Проектирана преди смъртта му, тази колекция се справя добре с "по-възрастния“ Off-White, като същевременно празнува детството и младежките игри. Името на колекцията е Sticks & Stones. Ако беше някой друг, това може да звучи като следсмъртно ощипване на бивши недоброжелатели, но това не е стилът на Абло. Представител на марката я описва като "игривото одобрение да правиш собствено нещо".

Мъжките парчета са изпипани - възрастни, ако щете - но якетата се отличават с големи кръгли пръстени, бродирани над джобовете на гърдите. Те очевидно са вдъхновени от Meccano, вековната моделна конструкция, проектирана от английския изобретател Франк Хорнби, която може да е подтикнала Абло да се стреми към архитектурата. Кръговете са често повтарящ се мотив в Off-White, но сега са по-подредени от метеорите, които пробиват дупки в спортното облекло и аксесоарите на OW през последните сезони - появяват се като закопчалки на мъжки якета, направени от нещо, което прилича на bubble обвивка...

Работното облекло е друга тема, която пресича и двете колекции: панталоните се предлагат с карго джобове, якетата и палтата имат торбички с цип на ръкавите, а ватираните ботуши са проектирани с дръжки, така че да се обуват и събуват лесно. Полезността и прагматичността обаче са само част от историята в дамската част от колекцията, която е секси ивица от щрихи между бельо и активно облекло. Що се отнася до корените на колекцията, графитите и бродериите са резултат от сътрудничеството с Нийн, уличен художник от родния терен на Абло в Чикаго, съчетани с класическите OW стрелки.

В противен случай и противно на това, което може да се очаква от посмъртна колекция, известното лого се появява малко, а когато го прави, то е свито на презрамките на мини рокля тип втора. Накъде отива Off-White? Независимо дали остава в съседство с улично облекло, или не; колко голяма роля ще има това лого и кой от широкия кръг от приятели на Абло ще се докосне до него, брандът ще се развива активно през следващите няколко месеца и близкото бъдеще е ясно. Марката ще удостои Върджил с "потапящо изживяване на подиума“ на 28 февруари, първия ден от Седмицата на модата в Париж. Според съобщение, празникът ще "прегърне радостта и вечния оптимизъм на основателя на Off-White“, тъй като "се стреми да продължи [неговата] работа - да отваря всички врати и да кани всички на разговора за настоящата мода“. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.