Следва

Editor's choice: 10-те най-секси снимки на Майкъл Б. Джордан по повод ЧРД!

Лили, aka Пам: изрядното превръщане на Лили Джеймс в Памела Андерсън за Pam & Tommy

Дългоочакваният сериал Pam & Tommy премира в Hulu, сюжетът - открадната секс лента на Памела Андерсън и Томи Лий през 90-те

Celebrities преди 2 години

Секссимволът на деветдесетте се играе от Лили Джеймс, като веднага отбелязваме - приликата между британската актриса и Памела Андерсън е просто невероятна! Разказваме как Лили Джеймс успява да повтори характерния секси образ на русата богиня от екрана, а подробностите за сериала са ТУК

Стил

В няколко интервюта Лили Джеймс разкри, че е прекарвала до пет часа всяка сутрин преди снимките, за да се преобрази в Памела. Времето е изразходвано за направата на грима, нанасянето на тен по цялото тяло, стайлинг, протезиране на лицето и гърдите (прочетете за това надолу) и, разбира се, за костюми. Според актрисата, превръщането й в секссимвола на 90-те й носи голямо удоволствие: „Има специална сила в сексуалността и еманципацията на Памела“, споделя актрисата.

За да изглежда толкова атрактивна, атлетична и секси като Памела Андерсън в кадрите, Лили Джеймс започва подготовката си пет месеца предварително, потъвайки ежедневно във фитнеса. Задачата за ефектното подчертаване на фигурата на героинята се пада на дизайнера на костюми Камерън Ленъкс, който работи по сериала "В ритъма на живота" с Роуз Бърн, трагикомедията "Начинаещи" и други. Във филма Лили Джеймс се появява във винтидж визии от 90-те - главно Версаче и Вивиан Уестууд. Разбира се, не и без червен бански, който точно повтаря модела от "Спасители на плажа".

„Пам улавя онзи толкова специфичен времеви момент, който мнозина искат да повторят. Ето защо толкова много хора все още се интересуват от нея“, казва Камерън Ленъкс.

Перфектна блондинка

Необходими са четири перуки, за да стане Пам от Лили. За да създаде характерната "каскадна" прическа на Андерсън, фризьорът Мо работи с известния производител на перуки от Бевърли Хилс Роб Пикенс. „За Памела Андерсън косата е като броня“, казва Бари Ли Мо. „Без значение дали се е защитавала от света посредством огромна грива от обемни къдрици, символ на сила и увереност, или е разкривала по-меката си страна с лек възел на върха на главата - например по време на интимните моменти с Томи у дома, тя винаги мисли за прическата си, стилизирайки я маниакално."

Пам е най-известна със своята впечатляваща платинено руса коса. Затова най-трудната задача на екипа e да изберат правилния цвят. По време на предварителното проучване, Мо се натъква на интервюта, в които Пам разкрива, че боядисва косата си с бояот аптека от години. Художникът в крайна сметка използва четири различни нюанса на русото, за да оцвети перуката на Лили Джеймс така, че да наподобява ефекта „Направи си сам“.

„Пам винаги е имала перфектната, ултра текстурирана, дълга прическа с романтичен бретон“, казва Мо. Текстуризаторите и сешоарйт Dyson Supersonic помогнаха за поддържането на обемните къдрици. Когато имахме нужда от къдрици в стил „секси грива“, стилистката се възползва от триковете на самата Андерсън. и използва класически велкро маши за оформяне.

Максималистичен грим в духа на 90-те

„Малко грим ще те направи това, което не си“, шегува се ръководителят на отдела за грим Дейвид Уилямс, като говори за силата на грима. За гримьорите именно автентичността е ключът към успеха на филма, посветен на 90-те. „Гримът трябваше да подобри цялостния ефект“, обяснява Уилямс. „Опитахме се да бъдем автентични и затова наблегнахме на кафяви, тухлени и винени тонове в контекста на модерното в онази епоха".

Спрейове за тен, руж, продукти за контуриране и още руж - гримът на Памела не би бил същият без тези продукти и именно те са използваните на снимачната площадка. „Пам беше типично американско момиче със свежо изражение, въпреки че е канадка“, казва гримьорът, който използва комбинация от спрей за основа на ERA, European Body Art и спрей за слънчев тен на Queen Bee, за да придаде на кожата на Лили Джеймс златист оттенък. В допълнение към протезирането (повече за това по-долу), той използва тоналната палитра HD Professional Make Up for Ever, за да „моделира“ лицето на Лили Джеймс, използвайки класически техники за сенки и подчертаване.

Що се отнася до грима на очите, опушените сенки се оказават най-добрата техника. Опушените сенки често се съчетават с наситените кафяви цветове на Cocoa Mirage на Tom Ford и черните като сажди Make Up for Ever. Последен решаващ детайл? Плюшените, често подчертани устни на Памела Андерсън, които най-често са в нюанса на "естествена бежова роза", казва художникът. Арсеналът й за устни включва червилото Pillow Talk на Charlotte Tilbury и Forbidden Pink на Tom Ford като основа, с вдъхновена от средата на 90-те линия за устни като емблематичния нюанс на MAC Spice.

Протезиране на лице и гърди

Разбира се, за да се превърне наистина Лили Джеймс в Памела Андерсън, физическата трансформация изисква персонализирани протези за лице и тяло. „Предизвикателството винаги е плашещо, когато става въпрос за превръщането на актьор в култова фигура“, обяснява директорът на специалните ефекти Джейсън Колинс. Екипът започна с изучаване на чертите на лицето на Памела, събирайки основния материал от средата на 90-те за звездата от ранната й кариера на модел, филми и телевизионни изяви, както и откровени снимки на папараци. Те направиха същото с Лили Джеймс, проучиха лицето й и след това използваха най-новите технологии, за да очертаят лицето й. „Сравнихме Джеймс и Андерсън и свършихме работа с Photoshop, за да положим основите“, обяснява Джейсън Колинс. „След като завършихме това проучване, знаехме, че имаме нужда от няколко специфични протези". 

В резултат на това в сериала Лили Джеймс носи няколко протези. Например, на челото, за да съвпада с това на Андерсън. Наслояването позволява на фризьора да постави перуката върху главата на Лили на половин инч назад от нормалната й линия на косата. Освен това помага да се подчертаят тънките вежди. „Успяхме да скрием красивите пухкави вежди на Лили и да нарисуваме тънки вежди, които напомнят тенденцията на силно почистените вежди от средата на 90-те“, обясняват художниците.

Друг важен елемент от образа е перлената усмивка на Андерсън за милион долара, за която художниците правят висококачествени протези.

Друга задача на отдела за специални ефекти е да осигури на Лили Джеймс луксозно деколте. „След като направихме отливка на тялото на Лили, направихме специална силиконова подложка, която ни помогна да имитираме бюста на Пам“, обяснява Джейсън Колинс. Оказва се, че Лили Джеймс е трябвало да носи обкова на гърдите през по-голямата част от снимките, тъй като повечето от сцените й я показват в деколте, по бельо или бански. Реалната Памела Андерсън е истинска икона на красотата в разцвета на кариерата си - точно това чувство искат, и успяват, да предадат създателите на сериала. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.