Следва

Long Live the Olympics! Най-красивите кънкьорски костюми в историята на Олимпиадите

Маникюр-планер или най-модерните нокти за 2022!

Редовните проследявания на показаното по ревюта, представящи най-модерното за настъпвящия пролетен сезон на всички топ-дизайнери, ни разкриха в последните месеци какво да очакваме относно маникюра и неговите най-модерни интерпретации през 2022: от металик и хром през всякакви стикери за нокти и вечни класики, надолу е маникюр-планът ни за годината >>>

 

Nails преди 2 години

Многоцветен металик

Тенденцията на металите продължава. Злато, сребро, всякакви еднорог-нюанси... Блестящите хромирани микрочастици, добавени към традиционен дизайн или сами по себе си, създават нов поглед върху позната тенденция.

Пръстени за нокти

Сребърните и златните бижута вече красят не само пръстите, но и ноктите. С изобретяването на фини триизмерни линии и дизайни за ноктите, които приличат на пръстени, можем да създаваме нокти-бижута с всякаква форма.

Френски маникюр с черни връхчета

Основният модел ноктопластика, показан на шоуто на Laquan Smith по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, беше "гол" цвят, който нежно се слива с тона на кожата и тъмночерни върхове, а ла френски, с остри линии. Стил, който съчетава мекота с уникална сила...

Персонализация

Персонализирането и къстъмизирането са високо в списъка с тенденции за нокти за 2022 г. Обичана техника от хора като Хари Стайлс, който наскоро пусна своята линия за красота Pleasing (която включва капсулна колекция от четири нюанса лак за нокти). Тенденцията помага да изразим вътрешната си красота и да предадем настроение с върха на пръстите. Един ден можете да боядисате ноктите си в мрачно черно, на следващия - да нанесете директно отгоре преливащ седеф или да изберете различни нюанси за различни пръсти. Наслоете, експериментирайте, играйте.

Букви-стикери

Стикерите за нокти с букви са тук, позволявайки ни да изразим мнение или настроение чрез символи. Както можете да видите от кампанията на Gucci Aria, логоманията и персонализирането ще бъдат огромна тенденция тази година. Улеснете се, като използвате инициалите или името на любима дизайнерска марка.

Експериментален френски маникюр

Френският маникюр винаги е на мода, но не е задължително да е в розово/бежово и бяло. Може да бъде прозрачна основа с цветни връхчета, в любимата ви цветова комбинация, матова цветна основа с лъскави "усмивки“ или картинки в различни нюанси на всеки нокът. Всичко за него - ТУК.

Металик

Ще има голяма промяна в отношението към металите. Вече видяхме, че хромът и декадентският блясък доминират модата, очакваме скоро висококачествени метални обикновени и гел лакове.

Просто здрави нокти

Друга продължаваща тенденция е здравето на ноктите и ръцете. Марки като Diptyque, Neom и Byredo произвеждат луксозни ексфолианти за ръце с невероятен аромат, на който потребителите не могат да устоят. Топ лак за завършек и топкова! 

Класически френски маникюр

Когато става дума за маникюр, обичайно клоним към простотата и класиката. Преосмисленият френски маникюр ще бъде навсякъде, било то контуриран, омбре или традиционен. Класическото розово и бяло ще допълнят всяка цветова палитра, така че тенденцията ще е ключова. 

Мат

Матовaта текстура придава нов облик на маникюра, без да го усложнява визуално. Освен това, матовото покритие прави всеки цвят по-интересен. Опитайте непрозрачен гол цвят, стои много луксозно.

 

Рефлективен блясък

Представете си котешко око в тъмното, когато е осветено от фаровете на кола или фенерче. Рефлективните пайети правят същото. Когато ноктите са осветени с естествена светлина, те блестят прекрасно, но когато ги удари светкавица, буквално светват! Изглеждат страхотно като акцент, като детайл от френски маникюр или като омбре. Техниката работи чудесно и за педикюр.

Като блестящи бижута

Докато се отправяме към парти сезона (надявам се, че партитата ще продължат да се случват тази година), малко блясък е лесен начин да подправим всеки маникюр. Това е тенденция, която може да бъде и минимална, и максимална. Пайетите са сладки, както и единичните кристали, поставени на едно и също място на всеки нокът. Тази година следва да изберем кристален маникюр, който е доста популярен сред звездите. Нанасяме кристалите с малко количество лепило за нокти и закрепваме с топ лак. Идеален е топ лакът Essie Gel Couture за максимален блясък и нулево свиване, а любимият ни брокат е Preciosa Crystals.

3D

С напредването на технологиите в сферата на маникюра, най-новата тенденция са 3D ноктите. Тук техник създава 3D дизайн, използвайки слоеве гел за покритие. Изглежда супер готино и е много популярно в Корея и Япония.

С "разлян" ефект

Nub Blooming Gel е доста нишов, но страхотен продукт. С него можете да създадете наистина интересен и готин дизайн. Дори някой, който се отказва от гел лака, все още може да пресъздаде подобен ефект, като нанесе цвят върху мокра прозрачна основа. Трябва да действате бързо: техниката работи най-добре, когато лакът е много мокър.

Тъмни нокти!

За студените и по-кратки дни, нищо не може да се сравни с луксозния тъмен маникюр. Адел наскоро се появи с такъв в клипа си Easy On Me. Той е вечен и подходящ за нокти с всякаква дължина и форма - дори и най-късите нокти изглеждат страхотно тъмни. Ако искате да се отдалечите от най-често срещаните нюанси, помислете за тъмно грозде, пино ноар, тъмносиньо и тъмно зелено. Wicked от Essie е прекрасен винаги. 

Невидим

Френският маникюр направи голямо завръщане миналата година и завинаги ще върви със своя братовчед, американският маникюр, който има по-мека, по-естествена "усмивка". Други тенденции от 00-те включват квадратни нокти (да, квадратът се върна), линии и точки, племенни мотиви и преливащи се основни цветове.

"Небинарен" маникюр

Благодарение на хора като Bad Bunny, MGK и Хари Стайлс, унисекс маникюрът се превърна в нормалност. Изкуството за ноктите днес е неутрално по отношение на пола и няма ограничения за това как човек да изрази себе си чрез маникюр.


Ново 20: Machine Gun Kelly лансира колекция лакове за нокти. Меган Фокс удари рамо


Сантиментален маникюр

Стикерите за нокти са много популярни и продължават да са в окото на тренда, защото са лесни за нанасяне както от професионалистите, така и от всеки от нас. Тенденцията се трансформира с изместване на акцента към буквите, а не към изображенията. Например, марката за лакове за нокти Crete на Lil Yachty и козметичната марка Pleasing на Хари Стайлс пуснаха стикери за нокти с азбуката. Това улеснява потребителите да напишат на ноктите си всяко съобщение, което смятат, че си струва да споделят.

Нокти от 90-те

Тази година ни очакват класически нокти от 90-те: къси, френски, тъмночервени и кафяви. Четете още: Beauty Trend Report: Шоколадов нокът

Оптично изкуство върху ноктите

По отношение на изкуството на маникюра, за вдъхновение служат оптичните щампи, вълнообразните линии и графичните кръгове.“

Смел маникюр

През 2022 г. определено ще има много модели, цветове, текстури и дължини на мода. Квадратните нокти съща са тренд. Лилави, наситени цветове и мат, много мат.

 

More Nails