Следва

Линда Еванджелиста с първа фотосесия, след признанието й за кошмарна козметична интервенция

Long Live the Olympics! Най-красивите кънкьорски костюми в историята на Олимпиадите

Коя олимпийска шампионка в историята би могла да спечели златен медал за модния си избор на леда? Представяме ви най-любопитните тоалети на красивите ледени кралици в историята на Олимпийските игри.

 

Celebrity beauty преди 2 години

Разбира се, фигурното пързаляне е преди всичко спорт. Естетическите му аспекти обаче привличат не по-малко внимание от техниката на спортистите. Ако се изправите пред истината, тя става очевидна: ослепителните в своята сложност костюми, бродирани с безброй мъниста и прочие декор, често засенчват състезателите. Предлагаме да си припомним някои от най-добрите тоалети, красили в десетилетията дотук леда на Олимпийските игри.

Макси Гербер (1936)

Смело бихме нарекли това облекло на немската фигуристка абсолютният фаворит в списъка. Макси Гербер изглежда превъзходно и много модерно с плетен пуловер, тартан пола и шапка от същата карирана материя, както и топли ръкавици по време на изпълнението, което я прави олимпийска шампионка през 1936 г. Между другото, Макси влиза в историята на Игрите и защото става най-младата фигуристка, спечелила злато на едва 15 години (Гербер има този статут до 1998 г., когато Тара Липински става шампионка).

Пеги Флеминг (1968)

Американската фигуристка, която печели златния медал на Зимните олимпийски игри в Гренобъл през 1968 г. на сингъл жени, ще бъде запомнена от публиката, наред с останалото, е с късата си рокля в закачлив нюанс с ниска талия, дълги ръкави, висока яка, украсена с големи кристали и лента за глава в тон. Според The ​​Atlantic майката на Флеминг е избрала този необичаен зеленикав цвят, „след като е научила, че монасите в региона Гренобъл във Франция правят ликьор Шартрез“. Тя вярва, че нюансът ще напомни на зрителите за билковата напитка и подсъзнателно ще им повлияе да харесат изпълнението на състезателя.

Беатрис Шуба (1972)

Австриейката, пързаляща се под псевдонима "Трикси", печели златото през 1972 г. в Сапоро за единично пързаляне, представяйки се в костюм с пайети, който прилича много на къс блейзър. Беатрис силно впечатлява цяла Япония, пък и света, с неочаквания си, много стилен избор.

Джейн Торвил и Кристофър Дийн (1984)

XIV зимни олимпийски игри се провеждат в Сараево през февруари 1984 г. Тогава британските фигуристи Джейн Торвил и Кристофър Дийн се окичват със златото. Появата им на леда в ефектни тъмносини костюми с омбре ефект, плисета и драматични ръкави е невъзможно да бъде забравена. 

Катарина Вит (1984)

Източногерманската състезателка по фигурно пързаляне печели две поредни зимни олимпийски игри. През 1984 г. в Сараево идва първото й злато, а искрящият й тоалет с розова дантелена пола, ажурна блуза с бухнали ръкави и диадема определено е чудесния избор за случая.  

Розалин Съмнърс (1984)

На зимните олимпийски игри в Сараево през февруари 1984 г. американката Розалин Съмнър се появява в бяло облекло с полупрозрачна триъгълна вложка, украсена с лъскави сини листа. В друга част от състезанието в Югославия, Съмнърс, която Вит превъзхожда само с една десета от точката, носи впечатляваща бяла жилетка с изкуствени диаманти и пайети, и светлорозова пола.

Екатерина Гордеева и Сергей Гринков (1988)

Представянето на Гордеева и Гринков на Зимните олимпийски игри в Калгари през 1988 г., което носи злато на дуета, с право се счита за връх в историята на фигурното пързаляне. Бледосините костюми с плисирани детайли добавят осезаема романтика и изящество към невероятното представяне на двойката. Обърнете внимание на декорацията от цветя на гърба на роклята на Гордеева, сливащ се с цветята в косата й. 

Деби Томас (1988)

Гащеризоните може да са се считали за мъжки прерогатив през 70-те, но през 80-те жените също започват да ги носят. През 1988 г. в Калгари Деби Томас се изявява в тъмен гащеризон с пайети и става първата афроамериканка, която печели медал на Зимните олимпийски игри.

Катарина Вит (1988)

Този костюм на прелестната хубавица Катарина, която взима второ злато на Олимпийските игри през 1998 г., също не остава незабелязан. Изборът на кънкьорката вдига много шум. Казват, че треньорът на една от съперничките на Вит казал, когато видял костюма без пола: „Ние сме тук, за да се пързаляме с рокля, а не с прашки“. По-късно Международната федерация по фигурно пързаляне въвежда „Правилото на Катарина“, изискващо скейтърките да носят поли, но Вит все пак проправя пътя за смели и модерни костюми и днес присъствието им на леда не е изненада за никого.

Сорая Бонали (1992)

Френска фигуристка на сингъл жени моли дизайнера Кристиан Лакроа да я облече за Олимпийските игри през 1992 г. Източникът на вдъхновение обаче не е родната им Франция, а Испания и коридата. През 1998 г. тя отново ще избере Кристиан Лакроа за изявата си.

Кристи Ямагучи (1992)

Американската фигуристка спечели златния медал на сингъл жени на Зимните олимпийски игри през 1992 г. в Албървил в доста неочакван стилов избор. Въпреки че тази синя рокля с открити рамене изглежда доста сложна, Ямагучи настоява, че аеродинамиката е била първото нещо, което са имали предвид при създаването на модела. „Когато се опитвате да направите два или три четворни скока по програма, искате да сте максимално съсредоточени“, казва Кристи пред Boston Globe. "Не искате нищо да ви тежи, да ви разсейва или да ви пречи."

Нанси Кериган (1994)

XVII зимни олимпийски игри се провеждат от 12 до 27 февруари в Лилехамер, където американката Нанси Кериган получава сребърен медал. Тя се обръща към Вера Уанг за костюм, а дизайнерката залепва 11 500 кристала върху тъканта, създавайки сбито и почти безтегловно облекло, избягвайки да утежнява структурата с декорации. 

Сара Хюз (2002)

Сара Хюз е още тийнейджърка, когато печели златото на Олимпийските игри през 2002 г. На шампионата на САЩ по фигурно пързаляне публиката критикува нейните „бебешки рокли“ и Сара се обръща към Джеф Билингс, носител на награда „Еми“ за дизайнер на костюми. Оказва се права: изящната лавандула рокля нашумява много на Игрите в Солт Лейк Сити.

Ирина Слуцкая (2006)

Пътят, прокаран от Деби Томас, се оказва по вкуса на рускинята Ирина Слуцкая и веднага след като забраната за гащеризони за жени е премахната през 2006 г., фигуристката веднага се възползва от възможността. Ирина избира тъмносин костюм, украсен с фойерверки от пайети  за Олимпиадата в Торино.

Шизука Аракава (2006)

Японската фигуристка признава, че именно костюмите са това, което я е привлякло към този спорт. Този асиметричен синьо-син костюм бележи главното представяне в кариерата на Шизука, което я прави първата японска фигуристка, спечелила олимпийско състезание. Вера Уанг каза пред CBS, че носителката на златен медал е предпочела този асиметричен външен вид, за да покаже на съдиите, че не се страхува да поема рискове, и това проработва. 

Мерил Дейвис и Чарли Уайт (2014)

Олимпийските шампиони от 2014 г. се появяват на леда като Ромео и Жулиета. В случая на Уайт имаме жилетка с позлатена бродерия в духа на Ренесанса, докато Дейвис носи прическа бандо, декориран корсаж с многоцветни камъни и драперия. Не е изненада, че този наистина царствен дует получава златото.

 

More from View Sofia

Джейн Фонда стана лице на H&M на 85: "Движи се! Само така ще останеш млад"

Celebrities преди 1 година

Преди точно четиридесет и една години Тренировката на Джейн Фонда излезе на VHS касети. Видеото бързо направи революция в домашния фитнес и създаде културен феномен. Става дума за ежедневната аеробна тренировка на Фонда, крилатата фраза „Почувствайте как мазнините се топят!" и, разбира се, забележителното трико Rainbow Brite и плетени топли гети на краката. „Тренировъчният екип помага, защото превръща ежедневните спортни занимания в специално изживяване!" пише Фонда в едноименния си сборник за фитнес от 1981 г.  

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи