Следва

Мхм: на Риана бременността и всички стилови възможности

Запознайте се с Кати Анг - обещаващата млада звезда от „И просто ей така"

Новият сезон на Sex and the City And Just Like That излъчи последния си епизод, давайки си сметка, че рестартът на култувия женски сериал бе посрещнат с поток от смесени чувства, както никога досега

Celebrities преди 2 години

Сериалът предизвиква разделение от самото начало - някои фенове виждат прекрасна промяна в обогатения и разнообразен актьорски състав, други намират опитите да се ангажира с настоящите социално-политически проблеми за нелепи. Филмът беше хит за едни и провал за други, но едно нещо е сигурно: никой не може да спре да го гледа.

Сред няколкото нови попълнения към оригиналния актьорски състав е китайско-филипинската актриса Кати Анг, която играе ролята на Лили Голдънблат, дъщерята на Шарлот и Хари. Анг е едно от малкото азиатски лица в разширената вселена на Сексът и градът, но персонажът на Лили е неразделна част от шоуто, независимо дали осуетява сватбата на Тузаря и Кари като четиригодишно дете в оригиналния сериал, или днес, когато косвено допринася любовта на живота на Кари да умре сам, получавайки инфаркт върху колелото на Peloton.


Всички говорят за: вида на Сара Джесика Паркър на снимките на продължението на "Сексът и градът"


Още с появата си героинята на Анг отваря темата за трансрасовото осиновяване и изследва нюансите на връзката на Лили с майка й. Това е чувствителна, любяща динамика - такава, в която Лили нежно насочва Шарлот как да бъде по-адекватна в джунглата от културни, расови и сексуални различия и яростно се застъпва за своя брат-сестра, докато той/тя (или политкоректното "те") се ориентират в своята полова идентичност.

Лили тръгва по трънливия път за себеприемане и себеналагане, за да бъде автентична във всяка част от себе си. Тя е Goldenblatt и обича семейството си много, но нейната расова идентичност и култура представляват различни черти от личността й. И мисля, че в това се крие немалка доза напрежение, още повече че тя толкова всеотдайно подкрепя "пътуването" на "брат си и сестра си" към откриването на половата им идентичност, споделя Анг. - Лили е американска тийнейджърка също като мен. Непрекъснато се учим и се надяваме, че ще бъдем от правилната страна на различни проблеми, уточнява актриката.

Преди да влезе в ролята си на Лили, Анг озвучава героя Фей Фей в анимационния филм на Netflix "Над луната". Въпреки че настоящата роля е доста различна от предишната, те си приличат по това, че и двете обогатяват Холивуд, за което Анг е много благодарна. Тук тя говори за развитието на героинята си, азиатското присъствие и емблематичната мода в And Just Like That. 

Като един от по-новите и по-млади членове на актьорския състав, разкажи какво е да работиш с опитни колеги като Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис?

Винаги оставах поразена, пристигайки на снимачната площадка. Телевизионната актьорска игра като цяло е нова за мен - както знаете, преди това се занимавах с гласов дублаж на анимация. Така че имаше много неща, които трябваше да науча. Това, което е прекрасно в тази група хора е, че те искат да ви научат на всичко, което знаят. Те просто искат да подхранват развитието ви и да ви помагат със съвети и трикове. Уникално е да можеш да стоиш в стая, пълна с жени, които наистина си разбират от занаята - те са наясно с всяко движение на камерата и това е невероятно.


Сара Рамирес отговори на критиките към героинята й в "И просто ей така"


Споделяте повечето от сцените си с Кристин Дейвис, която играе майката на Лили, Шарлот. Какво конкретно научихте от нея?

Най-интересното е, че Кристин вече познава Лили. В главата си тя вече си я е представила точно на тази 15-годишна възраст. Беше много вълнуващо двете да обсъдим семейната динамика и да си сътрудничим върху развитието на героинята. Освен това никога преди не съм носила толкова скъпи дрехи - Кристин помагаше да се кипря пред камерата, да усещам светлината, да държа правилно мини чантичката, така че папараците да го уловят на снимките си *смее се*. Тя е наясно с всеки аспект от това как да надхвърлиш очакванията в тази индустрия. Така че съм й благодарна за изобилието от информация, която получих и усвоих от нея.

Доколко възпитанието на Лили е подобно на вашето? С кои части от героинята се идентифицирате най-много?

Нещата, по които най-много си приличаме с нея, определено са свързани с изкуството. Ще видите в сериала, още от първия епизод, че Лили има много силна връзка с музиката. Това е начинът й да изрази себе си. В главата й се въртят и други артистични начинания и мисля, че съм много свързана с това. Но ние имаме доста различно възпитание. Аз не бях градско момиче, израснах в предградие. Родителите ми са китайско-филипински имигранти. Вкъщи се придържаме към китайската култура. Така че понякога ми беше малко трудно да разбера Лили, особено в началото. Но в края на краищата тя е американска тийнейджърка като мен. Непрекъснато се учим и се надяваме, че ще бъдем от правилната страна на различни проблеми. Често си задаваме въпроса: „Коя съм аз?".  И ако сериалът ни учи на нещо, то е, че можете да задавате този въпрос през целия си живот, независимо дали сте тийнейджър или жена в 50-те и 60-те си години. 

Рестартирането на сериала се съсредоточава върху няколко различни теми като женствеността и възрастта. За Лили състезанието е голямо. Оказва ли влияние расата?

Говорейки от позицията на Лили като трансрасова осиновена тийнейджърка, пътят към расовата й идентичност е особено труден. Тя винаги ще се бори да знае къде точно принадлежи, коя е, откъде идва. Имам чувството, че подобна линия на въпроси съществува в главата ми като азиатски американец за това каква е моята култура и как мога да се свържа с корените си. И така разговорите за расата винаги са били много значими за мен. Винаги, когато мога да говоря със семейството си във Филипините, или когато наистина мога да ги посетя и да се докосна до тяхната културата е невероятно красиво. 

Виждали ли сте много азиатски герои на екрана, докато растяхте? Какво е усещането да знаеш, че сега представляваш Азия пред публиката по целия свят?

Знаеш ли, докато растях, любимият ми филм на Дисни беше Мулан. Тя е силен, свиреп воин и аз се почувствах като, о, да, разбирам я. Виждала съм нейни версии в жените, които познавам, като майка ми и лелите ми. Чувствам се голяма късметлийка, че успях да направя кариера от това, защото като азиатско дете в Америка ви казват, че кариери от този тип не са най-лесното нещо. Но това вече не е вярно. Чувствам се наистина горда и се надявам да вдъхновя някое дете да свири на пиано или да влезе в модата. Има толкова много неща, които Лили представлява и е истинска чест да мога да й вдъхна живот. И знам, че ще има повече представителство в бъдеще. Така че искам да кажа на азиатските деца: ако се интересувате от изкуствата, направете го. Защото хора като мен ще ви държим за ръка по време на пътя ви и ще се погрижим историята ви да бъде разказана. 

В тази връзка, като човек от по-младото поколение от целевото демо на оригиналното шоу, как мислите, дали And Just Like That се е коригирал по темата с преоткриването на себе си в настоящата филмова ера?

Трудно е да се каже. Това, което намирам за невероятно, е начинът, по който създателите на шоуто щурмуват тази деликатна тема. Екипът беше много развълнуван да направи този филм по-добър и е красиво да гледате как тези сценаристи и режисьори са толкова отворени и искат да развият шоуто. Мисля, че вършат прекрасна работа, като привличат повече хора и мислят за днешните проблеми. Аз самата научих много, работейки с актьори с различни цветове, полова и сексуална идентичност. Гордея се с факта, че също така дадохме на толкова много хора по света възможност да научат нещо ново. 

Нека поговорим за модата - Сексът и градът е известен със своя страхотен гардероб. Бихте ли ни разказали за вашия опит с модата в шоуто?

Нещата, които носех, бяха, меко казано, уникални. Имаше безумно много модели, които трябваше да пробвам, но които няма да видите във филма. Имам си малка тайна, опознах десетки дизайнери и вече знам какво харесвам от тях и какво бих носила и в живота. Модата в шоуто е наистина визионерска. Аз лично не знаех много по този въпрос, така че филмът ми даде възможност да науча много и наистина да оценя какво означава да можеш да носиш върху себе си изкуство. Носенето на роклята на Oscar de la Renta - класически и красив модел, беше удоволствие. Екипът, който ме обличаше, накара всяка дреха да изглежда като създадена точно за мен. Носих много Chanel и Miu Miu. Може би се появяват и няколко неща на Valentino и Gucci. Лили е израснала с Шарлот, която е модна икона. Тя е експериментирала много с визията си, което й е помогнало да научи коя е. За мен като актриса бе истинско удоволствие да усетя това и да тръгна по нейния път.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.