Следва

Истории от живота: секс, скандали и съдбата на "мръсната" херцогиня на Аргайл

"Нямам никакво намерение да се ваксинирам, дори това да ми струва трофеи", каза Джокович пред BBC

В интервю за BBC, световният №1 в тениса обяви, че е напълно готов да жертва предстоящи турнири и трофеи, пари и позиции в ранглистата в името на своите принципи и убеждения. Сърбинът е готов да жертва и шанса да бъде №1 по титли от Шлема в историята на тениса.

 

Celebrities преди 2 години

Изказването касае станалото прословуто нежелание на Ноле да се ваксинира срещу коронавирус - припомняме, че по този повод сърбинът бе спрян от участие в Откритото първенство на Австралия и съответно депортиран от страната, заедно с тригодишна забрана да влиза в страната. Продължилата няколко дълги дни драма в началото на годината се превърна в международен скандал, не само спортен. Ноле поляризира окончателно мненията по тази деликатна тема, а неприятният случай отне шансът на Джокович да защити титлата си от Australian Open, както и да постигне рекорд с 21 титли от Големия шлем.


Новак Джокович съди Австралия за близо 4 милиона евро


В интервюто си за колегите от BBC Джокович е категоричен, че е готов да не присъства на турнири в следващите месеци, ако за целта се изисква ваксинационен сертификат.

"Ще платя тази цена. Никога не съм бил против ваксинацията, но съм за свободата на избора какво да слагаш в тялото си. Не съм ваксиниран, нямам и намерение. До този момент не разкривах здравния си статус, защото имах право да го направя. Но след всичко случило се, прецених, че трябва да кажа и уточня някои неща. Разбирам, че в света се полагат усилия за спиране на този вирус. Вероятно ваксинацията е най-добрият метод до този момент, все пак повече от половината човечество вече е преминало пълен цикъл на ваксинация.Уважавам това, но за мен тези неща не трябва да са задължителни. Като професионален спортист следя абсолютно всичко, което влиза в тялото ми. Храна, вода, лекарства, всичко. Именно заради това съм преценил да не се ваксинирам. Все пак ежедневно следя ситуацията, проучвам. Аз съм част от спорт, който се играе всяка седмица на различно място, наясно съм какъв риск поемам. Готов съм да жертвам всички рекорди заради позицията си да не бъда ваксиниран. Ще платя тази цена, защото това са принципите ми, това тялото ми. Те са по-важни от всяка титла и от всяка победа. Не искам да бъда наричан антиваксър. Аз не съм против ваксините глобално, не упреквам нито един ваксиниран човек, просто съм взел това решение за собствения си организъм", сподели Новак.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 23 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 23 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.