Следва

Lovely actually: Блейк Лайвли и сестра й на шоуто на Майкъл Корс

Тя интервюира Него: оптимистичен наръчник за щастлив брак от Ивет и Бенджамин Кинг

Противно на общоприетото схващане, децата могат да донесат щастие в брака. Ивет Кинг интервюира повече от сладко съпруга си от 12 години - Бенджамин Кинг по покана на Vogue. Следва наистина приятна и полезна история от първо лице, многествено число за меда и жилото на брака. Изводите - малкото е повече, няма начин да няма начин, увереността е половината от успеха и пр. Четем >>> 

Love преди 2 години

Първо идва любовта, после - бракът. След това идва липсата на сън, бебетата, истериите и разхвърляната къща... Разбирате ли, аз и съпругът ми сме горди родители на не едно, а на две скъпоценни момичета-близначки. Но преди да стигнем до тази глава, трябва да разкажем историята отначало. Срещнах съпруга си в университета. Часът ми по филмови изследвания изглеждаше, че ще е доста скучен, докато не забелязах мъж с лице на филмова звезда, надничащо през стъклената врата. Закъсняваше. Черта, която по-късно щеше да ме тревожи безкрайно. Но в този момент настъпи обрат в сюжета. Беше ли любов от пръв поглед? Определено да, поне за мен. За съжаление това не беше реципрочно и аз останах невидима за Mr.„Handsome" няколко седмици, преди да събера смелостта да му се покажа. Реших да взема съдбата в свои ръце и да стана главен герой в тази все още едностранна любовна история. Направи ми впечатление, че „Handsome" постоянно седи на едно и също място по време на всяка лекция. И така, един ден, когато той влезе в стаята (както обикновено закъснял), аз седях на обичайното му място. И той неизбежно се хвана в моята мрежа от чист чар и остроумие, и беше принуден да се влюби безнадеждно в мен - и в моя сарказъм.

Последва фазата на медения месец - бяхме толкова замаяни от любовта, че никой от нас не може да си спомни много от тези първи няколко месеца. И преди да се усетя, дойде негов ред да обърне мача - предложи ми. Тъй като бях много млада, бях напълно шокирана, но никога не съм имала съмнение, че това ще бъде моето бъдеще. Той сложи пръстен на ръката ми и моят отговор беше категорично „Да!" Генералният план за превръщането на „Хубавеца" в „Съпруг" проработи! Въпреки това, много неща се случиха от момента, в който се срещнахме като безгрижни тийнейджъри до времето, когато вече сме родители на две малки, зависими от нас човечета, а в същото време балансираме с важните за всеки от нас кариери. Като индивиди и като двойка, преминаваме през различни "сезони" на връзката и аз съм горда да кажа, че ние преминахме успешно през нашия "дъждовен сезон" на бури и урагани през последните две десетилетия заедно. Горди сме, че излязохме по-силни от това. Когато става въпрос за брак, това наистина е партньорство, така че реших да интервюирам моята по-добра половинка, Бенджамин Кинг.

Относно най-добрия родителски съвет, който съпругът ми някога е получавал: „Всичко, казано между 2 часа сутринта и 5 сутринта, трябва да бъде забравено и/или простено бързо!" Според него, освен да пуснете случайните ругатни в 3 часа сутринта, трябва да сте наясно с факта, че ще трябва да се коригирате във всички свои аспекти и то през цялата си връзка. „Изискванията ни в различните етапи от живота, нашите интереси и нужди, се развиват през целия живот. Трябва да се напасвате отново и отново в определени моменти от живота си, за да се приспособите към тези промени. "Докато минавате през живота заедно като двойка, понякога е лесно да заспите на лаврите си -  вашата история на щастлива връзка ви дава фалшивото чувство на увереност, че няма да се налага да „работите върху това". В брака си открихме, че подобно твърдение е доста далеч от иктината.

Каква е тайната на щастливия брак? Той казва: „Като цяло смятам, че трябва да има разбиране, че нещата понякога ще бъдат трудни и че единственият начин да се гарантира, че израствате като двойка, е да ги преживеете заедно. Някои хора смятат, че ако влезете в продължителен период на трудности, това означава необходимост от прекратяване на връзката, за да намерят партньорите отново щастието. Аз виждам ситуацията малко по-различно. Мисля, че напрежението от време на време е неизбежно и начинът, по който се справяте и се учите от тези периоди, гради основите на по-силна връзка. Нищо добро не идва лесно. За мен същото е и с връзките. Понякога се справях лошо с тези трудни интервали, сега, като се замисля, проблемът беше в комуникацията. Изводът е ясен: изисква се сила на духа и търпение да работите заедно в моментите на изпитание и да общувате открито през цялото време. Очевидно във връзката има много повече добри моменти, отколкото лоши и трябва да се уверите, че присъствате и оценявате тези хубави моменти. Тово също е от ключово значение за насладата по време на пътуването."

В болест и здраве, в добро и в лошо заедно. Но какво ще кажете, когато две малки деца са размазали крема за обриви по дупето върху себе си и по дивана? Почти съм сигурна, че това не е било предвидено в брачните обети. И така, каква е тайната на щастливия брак след децата? „Важно е да говорите как ще управлявати живота си, така че и двамата родители да чувстват, че работата е справедливо разпределена - това помага да се гарантира, че всеки родител може:

а) да се грижи за себе си като личност,

б) да имате гарантирано време един за друг без деца и

в) да присъстват във връзката колкото е възможно повече, когато децата дойдат на бял свят."

„От всички неща, за които хората ме предупреждаваха за родителството, открих, че повечето са преувеличени. Освен липсата на сън. Това е изтощително, особено ако имате натоварена работа. Тези моменти в средата на нощта могат да бъдат супер предизвикателство, особено когато настъпи 3-ия час! Много е важно да бъдете мили един към друг и да не избухвате срещу другия родител в моменти на трудност. Освен това, просто да се наслаждавате на деня и на малките моменти с децата... защото те минават толкова бързо." 

Това работи. С подобно верую стигаме до крайъгълния камък на 10 годишния ни брак. Въпреки че вече имаме две малки същества в центъра на нашия свят, все още държим да се опознаваме, да се наслаждаваме и да укрепим съюза си, така че се оженихме... отново. Но не бихме могли да стигнем до олтара още веднъж без множеството малки усилия по пътя. По отношение на нещата, които човек може да прави постоянно, за да поддържа любовта жива в брака след създаване на семейство, моят съпруг препоръчва следното: 

· Изненадайте партньора си със знаци за признателност. Малко букетче цветя, което можете да вземете, докато излизате от супермаркета,върши прекрасна работа.

· Отделете време един за друг. Вечеряйте само двамата, поне два пъти седмично.

· Кажете на партньора си, че го обичате и оценявате - не мислете, че това просто се подразбира.

· Бъдете готови да пожертвате някои неща без негодувание.

· Говорете за „малките" препъникамъчета. Това не е от най-приятните теми, но яснотата кой какво прави помага за облекчаване на основните фрустрации, което ви позволява да прекарате времето с партньора си в по-приятни неща.

· Подарете на партньора си целувка вечер и сутрин, дори и да спи. Той ще разбере.

От моя гледна точка романтиката не трябва да се свежда до грандиозни жестове, особено когато нямате време покрай децата. Когато разсъждавам за най-романтичното нещо, което Бен някога е правил за мен, всъщност това се свежда до един наш разговор. Попитах го на шега колко много ме обича. Вместо да отговори на шега, той направи пауза и отговори: „Ако паднеш по тези стълби и си счупиш гърба, ще те нося на ръце до края на живота ти". Ахнах. В крайна сметка за нас щастието завинаги е свързано с това да знаете, че партньорът пази гърба ви, без значение от какво. 

More from View Sofia

Елиа Недков и Анна-Александра: българска ЛЮБОВ по средиземноморски

People of art преди 3 години

„Вярвай в любовта така, сякаш е наследство, което само чака да го получиш, вярвай още, че в тази любов има сила и блаженство, тъй голямо, че колкото и надалеч да решиш да стигнеш по пътя си, няма да ти се налага да прекрачваш пределите му.” 

Жан-Пол Белмондо беше най-готиният човек на света, спомняме си „До последен дъх"

Celebrities преди 2 години

Присъствието на френския актьор, отишъл си от този свят вчера, 6 септември 2021, във филма на Жан-Люк Годар, остарява като добро бургундско, а ние с удоволствие ще вземем четири бутилки. Моля, гарсон!  

More Love