Следва

Коя е датската кралица Маргрете, втората кралска особа в Европа, която празнува юбилей през 2022-ра

Лебед в лилаво! Победното представяне на 17-годишната Ана Шчербакова и другите олимпийки

Ана Шчербакова е олимпийска шампионка по фигурно пързаляне.

 

Celebrities преди 2 години

Злато: Ана Шчербакова

Вчера 17-годишната Анна Шчербакова от Руския олимпийски комитет спечели първото място в олимпийското състезание по фигурно пързаляне за жени, изключително фина и абсолютно безпогрешна. Въпреки че Шчербакова е една от трите рускни с мощни представяния в четворен скок в репертоара си, тя е първата фигуристка, която изпълнява два четворни луца в една програма, победата й в Пекин е равностойна на общ резултат от 255,95 точки (80,20 от късата програма и 175,75 от свободната).

Сребро: Александра Трусова

Нейната сънародничка Александра Трусова се примири със сребърен медал с голям гняв, след като зарадва с динамично представяне, включващо цели пет четирворни скока. Младата състезателка явно се ядоса на получените оценки и на всеослушание каза: "Мразя всички. "Мразя този спорт."

Бронз: Каори Сакамото

Бронза спечели японката Каори Сакамото. "Преди да излезе резултатът на Камила Валиева, не бях сигурна дали ще спечеля медал. Тогава видях името си на трето място и си казах: Уау. Това е невероятно." Почти щях да заплача. Този бронз е чиста изненада за мен. "Щастлива съм и съм благодарна “, каза тя.

 

4-то място: Камила Валиева

Колегата на Анна и Александра от ROC 15-годишната Камила Валиева беше в центъра на голямото предолимпийско вълнение и буквално всички очакваха тя да е звездата на Зимните игри тази година. Вместо това 15-годишната е в центъра на допинг скандал, след като дава положителна проба за триметазидин, лекарство, класифицирано като "метаболитен модулатор“ от Световната антидопингова агенция. Въпреки положителната си проба за "наркотици", Валиева все пак беше допусната да участва в олимпиадата с уговорката, че ако спечели, няма да има церемония по награждаване. В четвъртък Валиева се класира на четвърто място, след като падна на леда.

 

 

More Celebrities