Следва

Какво знаем за новото гадже на Илон Мъск Наташа Басет

Beauty Starter: Синди Крауфорд, красива и слаба, и как

Най-важните тренировки, рецептата за сутрешно смути и любимата маска за коса на 56-годишната суперзвезда на модата 

Celebrities преди 2 години

На петдесет и шест Синди Крауфорд изглежда зашеметяващо - просто е невъзможно да не се съгласим с това. Любовта към спорта, която се засилва неудържимо след като пуска публично своята фитнес програма Shape Your Body, правилното хранене и компетентната грижа си вършат работата чудесно. Ето кои са тайните за тонус, красота и великолепно самочувствие на супермодела от 90-те години на миналия век, а именно най-важните пет ключови стъпки за това - от начина да подредим пищните си къдрици до любимата си рецепта за сутрешно смути (четете още: We love: Синди Крафорд, 55!).

Кардио, ходене, клекове - поддържайте разнообразието в ежедневните си тренировки

Обичам модерната йога и джогинга, но старите, изпитани във времето техники работят по-добре за мен. Научих ги от моя треньор Раду, с когото работихме по поредица от видео уроци по аеробика. Сега имам друг треньор, тренирам три пъти седмично вкъщи. С него правим лицеви опори, клякания, тежести, разтягане. След като родих двете си деца и преди да тръгна на промоционалното турне на книгата си, забавих темпото. Сега, напротив, увеличих доста  интензивността на кардиото и редовните тренировки. Ходя и на разходки по хълмовете, а през почивните дни карам колело.

Започнете деня си с обилно смути

Всяка сутрин си правя смути: смесвам спанак, половин банан, сурови какаови зърна и прясна мента с бадемово мляко и протеин на прах в блендер. Вкусно и насищащо, освен полезно. 

Отпуснете се - медитирайте и отидете на сауна

Наскоро взехме курс по основите на медитацията като семейство . Правя го от време на време, но ми беше много интересно да преценя благотворното му въздействие върху себе си - върху собственото ми душевно състояние. Този нов инструмент за релаксация в моя арсенал се включва винаги, когато имам нужда от него. Но любимият ми релаксиращ ритуал е инфрачервената сауна: половин час в нея с хубава книга и излизаш съвсем различен човек.

Слънцезащитен крем - винаги

От 30-годишна използвам собствена козметика (Синди Крауфорд е основател и собственик на козметичната линия Meaningful Beauty). Д-р Жан-Луи Себа непрекъснато я актуализира и подобрява. Привърженик съм и на микродермабразиото (механична ексфолиация на горния кератинизиран слой на кожата), тази процедура се прави перфектно от холивудския козметолог Кристина Раду. За мен добрата UV защита е задължителна. Кожата ми е доста устойчива на слънце и почернява лесно, така че, ако любимият ми продукт не е под ръка, грабвам първия слънцезащитен крем, на който попадна. На плажа не мога без шапка и очила.

Съчетайте полезно с полезно - погрижете се за косата насън и по време на тренировка

Обичам да правя няколко неща едновременно, защото добрата грижа отнема време и всяка минута е от значение за мен. Дори включвам ритуали за красота в тренировките си. Например, ако знам, че ще си мия косата след час, слагам маска на косата преди да започна. Дебелата конска опашка е силен инструмент на самочувствието, а здравата коса е ключова за това. Наскоро открих маската Lush с жасмин и къна, съветвам всички!

За съжаление сега косата ми не е толкова гъста, колкото беше преди. Постоянните промени в прическите и оцветяването през годините сериозно й навредиха. Опитвам се да не мия косата си всеки ден и да използвам сешоар по-рядко. Ако си легна с влажна коса, я прибирам на висок, нестегнат кок - косата изсъхва бавно, а красивите вълни идват като приятен бонус. Тайната е да вържете кока без ластици. Вместо това аз използвам голяма щипка, закачвам върха с нея и готово (четете още: Амал Клуни и Синди Крауфорд в сходен стайлинг на вечеря със съпрузите).

 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 21 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 17 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.