Следва

Life's so fun: Vivienne Westwood, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Инвестиция в дизайнерска чанта през 2022? Да, ако е една от тези 12

Щипка лукс към гардероба е не просто прищявка. Всъщност е необходимост - укрепва духа, носи радост, vale nel tempo, както казват италианците, т.е. покачва цената си във времето. На ръба на есен 2022, правим скромен списък на нескромни покупки, съсредоточен върху най-важния аксесоар - чантата! 

Shopping преди 1 година

Малко са дизайнерските попълнения в гардероба, които имат важността и тежестта на добрата дамска чанта. Колкото и изкусно да е комбиниран гардероба ни, жестът на гушването на прекрасна дизайнерска вещ от превъзходна мека кожа под мишница или прехвърлянето й през лакътя, или пък минаването й отпред върху прелестния ни блейзър, е нещо, несравнимо с нищо друго. Нищо чудно, че толкова много от нас се чувстват вечно в хватката на манията за нова и красива дамска чанта (четете още: Луксозни чанти: a must have за Апокалипсиса). 



Разбира се, инвестирането в дизайнерска чанта не е най-пестеливото начинание, така че е важно да помислим точно какво ни се иска. Ако сте начинаещ купувач на подобен артикул, най-вероятно мотивацията ви ще изисква транссезонна чанта, която да ползвате с част и слава например десет години. Ако вече сте понапреднали в материята, познавате страстта и неустоимостта на подобна стъпка, ще ви трябва вероятно по-уникално парче, нещо наистина ексклузивно, блестящ партньор на неутралното палто или малката черна рокля (четете още: 5 златни правила при избора на чанта - семпла, недекорирана, в спокоен нюанс и още). 

7 ужасно скъпи чанти, които купуваме сега и носим завинаги

Следва изборът на View Sofia на най-готините дизайнерски чанти на годината, с който се надяваме да ви ориентираме, насочим и вдъхновим (част от тези, които харесахме, са изчерпани на съответния сайт, но ги има на други места и ще ги откриете при добър късмет). Приемете извадката ни като дегустационно меню, преспете и решете, и нека това е новата ви убийствена приятелка, която да носите следващия месец, следващия сезон, следващата година и после. Феновете на класическия тон в стила вероятно ще изберат нещо от Шанел, Прада или Сен Лоран, а жадуващите за повече смелост в битието, със сигурност ще открият своята скъпа нова, незаменима чанта, от по-съвременните етикети, само за пример - Wandler или Coperni.

Вашата чанта ще е вашата сродна душа, обещаваме. Дълго и приятно пътуване, в което ще сте двете и само двете. Е, поне до следващата >>> 

Сродна душа номер 1: Loewe puzzle мини чанта от текстурирана кожа, $2950 от Net-a-Porter

От години я гледаме и все повече я харесваме. Тук силата е в класическата форма на кутия, достатъчно голяма, за да побере всичките ни необходими неща за през деня и за вечерта, отделен важен елемент са регулируемите дръжки, защото нищо няма значение, ако не ни е удобно. 

Сродна душа номер 2: Gucci 1955 с детайли, €2400 от Gucci

Придобилите чанта Gucci в годините знаят, че усещането е като за много личен и много заслужен подарък. Тази чанта има исторически корени, има и много чар - някакси те влюбва в себе си, до момента, в който установяваш, че обичаш всеки сантиметър от нея. Размерът тук е Нещото, а качеството й е такова, че може да се носи с години. Освен това, класическите детайли от 1955 г. я правят да се усеща като вечната класика, представителка на абсолютния шик. Обич, това е. 

Сродна душа номер 3: Малка 4G чанта Givenchy, $2,522 от Farfetch

Идеалната, ако искате една-едничка принцеса, която става за всичко. Достатъчно малка, за да не налага външния си вид, но и достатъчно голяма, за да побере ключовете, телефона, портфейла и няколко други неща от първа необходимост, и изработена от гладка матирана кожа, украсена с много красива метална верига за през рамо и закопчалка от същия метал. 4G чанта на Givenchy има качествата да бъде най-доброто постижение в гардероба, готова за носене с всяко облекло по произволен брой поводи. 

Сродна душа номер 4: Wandler Maggie, $1,285 от Net-a-Porter

В последните сезони всички имаме по една до няколко мини чанти в гардеробите си, просто защото трендът беше невъзможен за пренебрегване, но когато става въпрос за инвестиция в дизайнерска чанта, размерът е първото нещо, което ни идва на ум. Просторна, но ненатрапчива, удобна, но изискана - чантата за през рамо на Wandler отговаря на всички стилови рамки - идеално скроена, максимално и видимо удобна, с чудесно изчислена дължина на дръжката и в просто вълшебен нюанс - нито кафяво, нито бордо, нито червено - прелестен нюансиран микс, изразителен, но и приглушен, супер елегантен, но и много секси. 

Сродна душа номер 5: мини чанта Swipe на Coperni, $830 от Coperni

Има нещо в това малко нахално обло чанте, което ни кара да не спираме да мислим за него. Моделът Swipe на Coperni е с липсваща каишка, което я прави по-малко практична, факт, но модерната форма на яйце и вградената дръжка я правят една от най-сладките нови чанти, които сме виждали от известно време, а и е класика на Gen Z като процес на създаване. Прекрасна за всеки повод, стига да ни стига мястото във вътрешността й, което е изчислено до телефон и ключове (и евентуално една опаковка маска за лице). 

Сродна душа номер 6: Fendi beige Peekaboo mini, 6450лв от 24S

Обожаваме класическите чанти. Тази красота с горна дръжка е изпълнена от разкошна кожа в камилско бежово със златни акценти, което я прави достатъчно гъвкава, но има и нахална, открита предна част, което прави нещата свежи. Представяме си я върху боди, комбинирано с деним, както и върху мек пуловер с готини карирани панталони от кашмир, но си я представяме и редом до шикозна вечерна рокля... 

Сродна душа номер 7: Valentino Garavani Roman Stud, €2,500 от Farfetch

Тази Garavani Roman Stud е идеалният аксесоар. Колкото и емблематичен, толкова и универсален, наистина не можем да сбъркаме с този надсезонен стил, разпознаваем от 100 километра. 

Сродна душа номер 8: ватирана Prada Re-Edition, €1,400 от Farfetch

Перфектната найлонова чанта Prada е от поне три години в списъка ни с желания. Наскоро пуснатата колекция от ре-найлон на Prada докосва всички правилни нотки, тази чанта беше, е и ще бъде, за нас поне, абсолютна класика. 

Сродна душа номер 9: пак Gucci 1955, само че от текстил и кожа, €2200 от Farfetch

Извиняваме се, че повтаряме модела, но истината е, че често кожената и тази от комбинация текстил-кожа имат толкова различно звучене и характер, че са отделни вселени. Става дума за Gucci Horsebit 1955 в монограмната й версия с кафяви кожени детайли (идеална за всеки летен аутфит, особено изработен от естествени материи). Това е вечната класика, която няма да излезе от мода никога.

Сродна душа номер 10: Chloé Judy, $1770 от Ssense

Чантата е от първата колекция на Габриела Хърст за Chloé през 2020 г. Елегантно сивата Judy е голяма достатъчно, за да побере лаптоп и книга и да остане място, а в сгънатия си вариант е съвсем друг герой - стегнат, секси и различен от всичко. Има я и в черно, но в това скално сиво има повече живот, отколкото в класическото черно, макар че самата палитра на Хърст е толкова обрана и лаконична, толкова земна, че не бихме могли да очакваме нещо ярко, и по-добре - тук говорят формата и линията. 

Сродна душа номер 11: Gucci Dionysus, €2,200 от Farfetch

Ако искате искряща, чиста радост от живота СЕГА, купете си с цената на всичко това зелено бижу. Оптимизирането за нашия коефициент на щастие определено изисква сериозно инвестиционно намерение, но все пак инвестираме не в нещо обикновено, а в преелегантната Gucci Dionysus, от зърнеста изумрудена кожа, снабдена с емайлирана закопчалка във формата на тигрова змия, богато украсена с емайл, разбира се... Ако искаме нещо наистина много специално и доживот, това е! Всеки път, когато я сложите, ще усещате радостното пробождане в ребрата. За тези моменти си струва всеки лев.  

Сродна душа номер 12: Saint Laurent Solferino,€2,450 от Farfetch

Ако търсите неразредената, чиста, неподправена класика, това е тя - чантата Saint Laurent, парижанка до мозъка на костите си, родена в този вълшебен град, направена от изящно фина черна кожа. Запечатването на сделката идва с вечно разпознаваемата закопчалка с логото YSL. Тя ще влезе в ротацията на гардероба ви и ще напусне само ако един ден решите, че вече не искате да бъде ваша и просто я прехвърлите на следващия щастливец. 

Сродна душа номер 12: малка кожена Loewe Balloon, €1,950 от Net-a-Porter

Ако стремежът ви е чантата да не е просто чанта, а да е нещо като живо същество, прегърнало нежно ръката ви, тогава изборът е този - нежната, симпатична, пухкава Loewe Balloon, Шар-пеят на дизайнерските чанти! Чистокръвна порода с идеален размер, най-готиният спътник в ежедневието.

More Shopping