Следва

Съвършената рекламна кампания: СЕДЕМ красиви мъже за Dior Homme Sport

Тревожно време: Raf Simons, колекция FALL 2022

Обеми, шапки и качулки, и много, много винил   

Runway преди 2 години

Рокли с ефекта на засъхнала кръв, черни плащове от лъскав винил и шлемове с прорез на очите - новата колекция на Раф Симънс е тревожна. И още загадъчна, и много особена. Можем да кажем и мрачна, но, замисляйки се как би изглеждала тя в ежедневния ни живот идната есен, по-скоро си мислим за изчистена, перфектна, сложно изпълнена, но лесно носима мода.

Първият тоалет със синя шапка-плащ напомня на централния персонаж в картината "Нидерландски пословици" на Питер Брьогел Стария: старият фламандски израз "да сложиш някому син плащ" означава "слагам рога". За платното от 1559 година напомнят още лакираните "християнски" рокли, напомнящи расо, както и кожените шапки, като каска или като гъба, зависи, без които нищо от внушението нямаше да е такова, каквото е. Тук специално внемание заслужава човекът, изработил аксесоарите за глава за колекцията - Стивън Джоунс. 


"Нидерландски пословици"

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.