Следва

Готин или не: Круз Бекъм полугол, по подобие на татко Дейвид

Никой не е перфектен: най-лошите тоалети на принцеса Даяна в годините

Въпреки че принцесата на Уелс е призната икона на стила, в краткия си, но изключително осветен от публично внимание живот тя допуска и поредица модни гафове. Можем да наречем кралската й "кариера" ефектна и подчертано еволюционна - от младо и неопитно 19-годишно момиче, сгодено изневиделица за принца-престолонаследник, тя се превръща в уверена, силна и много красива жена, наречена с любов от целия свят "Принцесата на сърцата". От точка А до точка Б обаче, лейди Ди допуска, вероятно неволно и поради неопитност, ред стилови провали, за които става дума, с много любов и носталгия, надолу >>> 

 

Celebrities преди 2 години

Само бездействащият е безгрешен. А принцеса Даяна ни най-малко не може да бъде упрекната в бездействие. Въпреки че мнозина смятат принцесата за една от най-емблематичните икони на стила, пътят й към модата е трънлив, съпроводен не само с победи, но и с поражения, за които често безмилостно е упреквана от пресата и критиците. Въпреки това, както и други социално ангажирани личности, тя дълго време търси своя стил. Даяна има особено много модни провали в началото на своя път, когато тепърва започва кралската си „кариера“ и често следва тенденциите, буквално, както и неизбежните придворни протоколи.  Показваме най-несполучливите появи на Уелската принцеса, защото и в липсата на перфектност, поне в нейния случай, има много чар. 

Сватбата в катедралата Свети Павел, 1981 г

Тази рокля е предопределена да се превърне в най-впечатляващото облекло в историята на кралското семейство, но съмнителният дизайн, лошият избор на материя и странната кройка я правят една от най-пищните и помпозни сватбени рокли на 20-ти век. Дрехата е дело на дизайнерския дует Дейвид и Елизабет Емануел. Старинната дантелена сватбена рокля на лейди Даяна Спенсър, оценена на £9 000 през 1981 г., е завършена с 25-футов шлейф от копринена тафта в цвят слонова кост. Визията на Даяна - ансамбъл с огромни пухкави ръкави и шлейф, толкова голям, че не може да се побере в каретата - със сигурност е подходящ за принцеса, но за съжаление крайният резултат ни най-малко не е моден пробив за младата булка. Основната грешка не е в кройката, а в материала - тежка копринена тафта, която се набръчква силно в каретата, която докарва младоженците до храма, като гънките не могат да се изправят при влизането в Катедралата (четете още: Сватбената рокля-катастрофа на Принцеса Даяна и Тайната история на сватбените обувки на лейди Даяна)

Бордо рокля за събитие на Пол Макартни, 1992 г

Тежкото бреме на протокола често е опустошителен удар върху желанието да изглеждате стилно и модерно. Даяна, от друга страна, с течение на времето се научава да обръща строгите правила в своя полза. По-специално, тя се научава да носи чорапогащите, задължителни по правилата на Двора, със стил. Тя пробва не само телесни и черни версии, но и модели във всички цветове на дъгата, правейки истинска тенденция от обикновения аксесоар. Факт е, обаче, че Ди не е имунизирана срещу провали. През 1992 г. Даяна се появява на събитие на сър Пол Макартни. Чорапогащникът, който тя съчетава с тоалета си в бордо, на много от снимките изглежда така, сякаш принцесата има червени крака (четете още: Оранжевите бански, леопардовата рокля и другите летни визии, с които Даяна подразва фамилията).

Големите национални състезания, 1982 г

Даяна разработва няколко работни схеми в гардероба си, които използва по време на двете си бременности. Една от тях включва удобните палта с права кройка и големи копчета, в които съпругата на принца често се появява през студения сезон. В желанието си да изглежда ефектно, Даяна понякога прекалява с детайлите. Например, в седмия месец от бременността си, принцесата на Уелс носи дълго пухкаво палто, допълнено с шапка в същия цвят, синя рокля с волани и бели чорапогащи - досадно и по много, от всичко, и в резултат - едно голямо нищо. 

Държавен прием в Нигерия, 1989 г

Един от случаите, в които Даяна разбира титлата си "принцеса" твърде буквално. Държавните банкети са отлична възможност да впечатлите публиката с луксозна вечерна визия. Даяна обаче често избира помпозни, бухнали рокли, които правят от нея нещо, прилично на кукла за игра. Типичен пример е копринената лавандулова рокля на Катрин Уокър с мъниста.

Напълно възможно е Даяна да е осъзнала модния си провал с времето. Защото, след време тя решава да надгради същата рокля, правейки я далеч по-подходяща за иначе безупречната й фигура. Кралската особа добавя дълга до пода лавандува права пола към горната част, получавайки далеч по-успешна вариация на нашумялата дреха. 

Розова рокля със златна бродерия, 1983г


1983 г.


1986 г.

В случая с тази бонбонено розова рокля Даяна използва същата техника и решава да усъвършенства тоалета с времето. Вярно е, че дори модифицираната кройка не спасява напълно положението - Даяна все още изглеждаше не на място, облечена в творението, някак помпозна и дори нелепа. 

Перлената рокля ала Елвис, 1989г

Един от най-известните тоалети на Даяна е роклята с перли и пайети на Катрин Уокър, която самата принцеса нарича „Роклята на Елвис“. Ансамбълът получава прякора си покрай болерото с вдигната яка, напомнящо костюмите на култовия певец. Изработен от една от любимите й дизайнерки, Катрин Уокър, принцесата носи тоалета по време на официално посещение в Хонконг и след това го слага отново на Британските модни награди. Факт е, че повечето модни критици не оценяват перления образ на кралската особа. Големият й син също не го харесва. Кураторът на Кристис Мередит Етърингтън-Смит си спомня как принц Уилям коментара дрехата: „Мамо, това е твърде ужасно за продажба“, когато добавят богато бродираната рокля към гамата от тоалети, предназначени за благотворителна разпродажба. 

Опера в Мюнхен, 1987 г

Пореден експеримент на Даяна с два любими аксесоара от кралския дрескод - ръкавици и чорапогащник. За посещение в Националния оперен театър в Мюнхен, Даяна избира кадифена рокля на Катрин Уокър с пухкава преливаща драпирана пола. Стремежът към актуалност и креативност не довежда до нищо добро - тоалетът с люляков чорапогащник, дълги ръкавици и чокър в различни нюанси на лилавото изглежда, меко казано, странно. 

Кралските конни надбягвания в Аскът, 1987 г

Тъмносиньо-бялото райе обичайно изглежда доста елегантно. Даяна знае това добре. На състезанията Royal Ascot тя носи визия на Roland Klein с плисирана пола и обемен блейзър, допълвайки тоалета с блуза на Chanel, бяла широкопола шапка - задължителен аксесоар за събитието и подходяща дамска чанта. Перленото чокърче, което тя често носи публично, е подарък за шестнадесетия й рожден ден. Въпреки че Лейди Ди със сигурност се откроява в тълпата, контрастните ивици, опасващи тоалета й нашир и длъж, определено изиграват жестока шега: тоалетът на принцесата изглежда като от пътуващ цирк (четете още: МИНАЛОТО: невероятните тоалети на принцеса Даяна на Royal Ascot в годините). 

Чарлз и Даяна на медения им месец, 1981 г

По време на медения месец в Шотландия, принц Чарлз се появява в традиционен килт от туид. Очевидно Даяна, решена да кореспондира на стила на съпруга си, облича също костюм от туид - пола и яке-бомбър. Факт е, че обществеността не е впечатлена: облеклото на младата принцеса, проектирано от Бил Пашли, изглежда небрежно и прилича на училищна униформа от 80-те (четете още: 40 години от "Каквото и да означава любов" или деня на годежа на Чарлз и Даяна).

Даяна и Чарлз се срещат с Папата, 1985 г

Не, това не е погребение или рекламна кампания на Dolce & Gabbana. Даяна избира мрачен дантелен тоалет от Катрин Уокър за срещато с папа Йоан Павел II във Ватикана. Тоалетът е разработен според всички канони на католическата религия: жените, които са приети от папата, трябва да бъдат облечени в черно и да са с дълги ръкави, като главите им са покрити с воал (или мантия). И, въпреки че Даяна изпълнява на практика всички необходими изисквания, тя се справя твърде зле, особено в сравнение с доста други влиятелни хора, срещнали си по същия начин със светия отец. 

Игрите на Бреймар в Шотландия, 1989 г

Модната дипломация е нещо, с което Даяна особено обича да експериментира. Ето защо, по време на посещения в Шотландия, тя често носи дрехи в традиционното за страната каре. Само че, този тип реверанси към жителите невинаги се приемат топло от модните критици. На игрите в Бреймар Ди носи плоска шапка и рокля с контрастни яка и маншети плюс големи метални копчета. Въпреки лаконичната кройка, добре прилепнала към фигурата на кралската особа, в стилово отношение появата се възприема като една от най-неуспешните за Даяна. 

Кралския балет в Берлин, 1987 г

Друго творение на Катрин Уокър е розово-бялата сатенена рокля с открити рамене, комбинирана с перлени бижута. Експериментът не е твърде успешен. Разкроена пола с ниска талия, неясни ръкави и пищен розов сатенен материал - въпреки че Даяна винаги е била стройна, роклята забележимо качва няколко килограма и създава впечатлението, че сякаш тоалетът не е правен за нея. 

Даяна и Чарлз в Италия, 1985 г

Тази визия е проектирана от дуото, което е отговорно и за другия й моден провал, сватбената рокля. За пътуване на кралската двойка до Италия, Дейвид и Елизабет Емануел създават  изумрудено карирано палто с обемна акцентна яка. Палтото е комбинирано с шапка, изключително напомняща на пиратска. Макар че аксесоарът е със странен на пръв поглед  дизайн, той се оказва изненадващо верен на темата на пътуването - Чарлз и Даяна трябва да пътуват през венецианските канали с гондола според програмата на посещението (четете още: Beauty starter: безупречната зрялост на Лейди Ди, какво маха и какво добавя принцесата, за да блести). 

More Celebrities

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 17 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.