Следва

Честита първа рожба, Дженифър Лорънс

41 години стигат: Бьорн Улвеус от ABBA се разделя с жена си

Съпрузите са убедени, че ще останат приятели и ще са заедно на всички семейни събития

Celebrities преди 2 години

Бьорн Улвеус от легендарната шведска поп група АББА, която през миналата година се завърна на музикланата сцена след пауза, продължила близо четири десетилетия, се разделя със съпругата си Лина Улвелус. Новината е повече от неочаквана, защото бракът се разпада след цели 41 години, което е сравнителна рядкост. 


1977 г.

След много прекрасни и наситени със събития години решихме да се разделим, обявиха те чрез говорителя на музиканта.

Според изявлението двамата искат да останат близки приятели и да продължат да празнуват заедно рождените дни на своите внуци, както и други семейни събития.

Бьорн Улвеус е един от четиримата членове на сформираната през 1972 година в Стокхолм банда. До днес, вечните им хитове като Mamma Mia и Dancing Queen, са след най-големите класики в музикалната история, а името на групата е нарицателно за невероятен кариерен успех. 

В разгара на популярността на AББА през 70-те години на миналия век, Бьорн е женен за русата мацка в групата Агнета Фелтскуг, от която има две деца - Линда и Кристиян. Съюзът им продължава осем години, преди да се разведат. Въпреки разрива, двамата останат в ABBA. 

Малко след развода, музикантът се запознава с журналистката Лена, за която се жени през 1981 г. От брака им се раждат две дъщери - Ема и Ана. Четиримата заживяват на частен остров, в близост до град Юршхолм, където семейството прекарва по-голямата част от времето, с изключение на първите няколко години - 1984 г. до 1990 г., когато временно се местят в Обединеното кралство, където музикантът основава IT бизнес със своя брат. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 18 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.