Следва

Големите любовни истории: Владимир Зеленски и Елена Кияшко

Просто плувай: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Риби, знак по знак

Ето как артистичният, дълбоко емпатичен - и добре де, понякога прекалено емоционален - знак си пасва с останалите 12 знака на зодиака

Astro преди 2 години

Дори в нет-а има хвалебствия за всяка от 12-те зодии, да, но не рядко хората в мрежата се подиграват на определени знаци. Други пък натрапват едни прекалено обобщени, често негативни стереотипи. Везните например са любопитни купонджии, Козирозите са скучни работохолици и нека дори да не отваряме темата за Близнаците. Променливият воден знак Риби често е представян като отчужден мечтател и любител на хаоса, но истината е, че всеки знак има своите силни и слаби страни. Рибите, управлявани от духовния Нептун, попадат в края на астрологичния цикъл, което предполага високо ниво на вродена мъдрост и мистицизъм. Родените приблизително между 18 февруари и 20 март - или които имат други важни разположения в Риби в рождената си карта - са състрадателни, романтични, артистични, силно емпатични и чувствителни. Те са очевидните творци на зодиака. Когато канализират емоциите си в любимата си форма на изкуство, стават далеч по-центрирани и просветлени.



Тези характеристики отразяват теми, обхванати от Дванадесетия дом, дома на духовността, вярата, мечтите, сънищата. Докато някои астролози го смятат за "кошчето за боклук на зодиака“, тъй като той обхваща всичко, което предишните 11 дома не са успели, 12-ти дом всъщност разглежда нашата истинска, дълбоко вкоренена идентичност, подсъзнанието и духовната ни страна . Според него се учим как да се справяме с най-трудните за преодоляване емоционални рани, които трябва да преживеем и да развиваме през целия си живот. Той също така отговаря за психологията, тайните, скритите слабости, личните дела, мечтите, институциите, затворите и болниците.

via GIPHY


Ако сте също толкова съпричастни, с въображение и богати емоции, най-вероятно ще имате хармонични отношения с човек зодия Риби. Също така, както винаги, отбелязваме, че слънчевият знак е само една част от наистина сложен, нюансиран пъзел, известен като натална или рождена карта, в която си струва да надникнете, за да видите кой дом е управляван от Риби и дали имате някакви планетарни разположения, които си свързват с изменчивия воден знак.

Ето каква е съвместимостта на Рибите с останалите 12 знака на зодиака.

Съвместимост между Риби и Овен - малшанс

Рибите са в полусекстил или един знак преди кардиналния огнен Овен, което може да бъде доста неудобно разположение. Овенът е независим първооткривател, който се стреми да се заявява и да постига, а Рибите се движат по течението, предпочитайки да видят какво носи приливът. Овните биха предпочели да се справят с въпроси, изникнали тук и сега, докато Рибите не могат да не погледнат надълбоко, в подтекста, психологическите теми и първичните емоции. Тези отношения представляват символично бутане и дърпане между първия знак на зодиака и последния. Но ако и двамата са отворени да виждат гледната точка на другия, Овенът може да помогне на Рибите да се самомотивират, а Рибите да вдъхновят Овена да забави темпото и да се докосне до тяхната интуиция.

Съвместимост между Риби и Телец - идеално съвпадение

Рибите са в секстил или два знака преди фиксирания земен знак Телец, което създава естествена, приятелска връзка между тях. И двамата се интересуват от това да се умиротворят един друг и да заживеят в комфорт. Управляван от Венера, Телецът е ориентиран към отношенията и любовта, което се съчетава много добре с тенденцията на Нептунианските Риби да дават приоритет на романтиката по отношение на най-близките си връзки. Единственият момент, в който може да възникне челен сблъсък, е ако Телецът не се бори да се адаптира, а Рибите се разочароват от фокуса на Телеца върху плътското за сметка на духовното.

Съвместимост между Риби и Близнаци - проблемна двойка

Рибите са в квадратура или три знака преди Близнаците - въздушният знак, управляван от Меркурий. И двата са променливи и следователно - адаптивни и нерешителни. Рибите и Близнаците може да изпитват трудност да вземат решение за абсолютно всичко, включително и за връзката си. Рибите също се водят от въображението си и от дълбокото си, емпатично сърце, докато Близнаците са по-рационални и интелектуални, така че може да се натъкнат на подводни рифове, когато се опитват да се свържат или да говорят един с друг. Но ако са ангажирани да работят за връзката и нейното бъдеще, това това ще изпълнен с любопитство, причудлив съюз.

Съвместимост между Риби и Рак - един и същ любовен език!

Рибите са в тригон или на четири знака от Рака, което създава естествена, любяща форма на партньорство. Управлявана от мечтателния Нептун, Рибата е дълбоко духовна, емпатична, артистична и емоционална. Като начален кардинален знак, Ракът може да измисли амбициозни планове за игра и за сбъдване на толкова смелите мечти на Рибите. Рибите от своя страна могат да научат Рака да насочва своите понякога непреодолими емоции в здравословно направление като изкуство, музика, танци, театър или творческо правене на любов. Въпреки че имат своите различия - Рибите може да бъдат изключени от приоритетите на амбициозния Рак, а Ракът може да намери Рибите за твърде неангажирани - те в крайна сметка говорят на един и същ любовен език.


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак


Съвместимост между Риби и Лъв - романтиците на зодиака!

Рибите са в куинкункс или пет знака преди фиксирания огнен Лъв, а това обозначава необходимостта от постоянни корекции, за да се синхронизира връзката им. Управлявана от мечтателния Нептун, Рибата е дълбоко духовна, емпатична, артистична и емоционална и всичко това често може е вдъхновяващо, но друг път те са като мокро одеяло за сърдечния и креативен, но изключително енергичен и ориентиран към действието Лъв. Общото между двамата е тяхното жизнено въображение и ценителското отношение към романтиката, така че лесно биха могли да видят уж несъвършената си връзка през един и същи чифт розови очила.


Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак


Съвместимост между Риби и Дева - възможно, но с много усилия

Рибите са разположени в опозиция или шест знака след Девата, този променлив земен знак, и всъщност са двете страни на една и съща монета. Управлявана от мечтателния Нептун, Рибата е дълбоко духовна, емпатична, артистична и емоционална и всичко това може да бъде много вдъхновяващо или много объркващо и дезориентиращо за рационалната, земна, подредена Дева. Ако тези два знака желаят да се научат как да говорят езика на другия, комбинацията от водната духовност на Рибите и практичната заземеност на Девата създават плодородна почва за връзка, която процъфтява.


Деметра: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Дева, знак по знак


Съвместимост между Риби и Везни - окей...

Везни, кардиналният въздушен знак, е в куинкункс или пет знака преди Рибите, което обикновено е неудобен, объркващ ъгъл. Докато Везните са инициатор, Рибите обикновено са пасивни и чакат да видят с коя ръка ще бъдат раздадени картите. И докато Везните са настроени да се свързват с околния свят, Рибите са много потопени в чувствата си и биха предпочели бягство, вместо съ-участие в събитие, което е видимо и осезаемо. И все пак и двата знака са романтици и любители на изкуството, така че е възможно някой, роден под знака на Рибите, и други, роден под знака на Везните, да намерят начин да плуват в синхрон.


Крехко равновесие: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Везни, знак по знак


Съвместимост между Риби и Скорпион - идеално съвпадение

Рибите са в тригон или четири знака след неподвижния воден знак Скорпион, което се смята за най-хармоничната връзка между два знака. И двамата изпитват дълбоки чувства, в досег са със своята духовност и вероятно са много сензитивни и са готови за неземна, удивително романтична връзка. Скорпионът може да бъде разочарован от пасивното настроение на Рибите, а Рибите да се почувстваъ потиснати от интензивността на Скорпиона, но като цяло Скорпионът може да помогне на Рибите да превърнат ярките си мечти в действие, докато Рибите - да покажат на Скорпиона красотата на това да плуваш по течението.


Queen of the Desert: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Скорпион, знак по знак


Съвместимост между Риби и Стрелец - проблем!

Стрелецът, променливият огнен знак, е в квадратура или три знака преди Риби, което е напрегнат ъгъл, който предполага усилена работа във връзката. И двамата са духовно настроени и ценят красотата, емоциите, изкуството, но докато Рибите могат да бъдат много чувствителни, впечатлителни и емпатични до степен, че им е трудно да не бъдат дълбоко засегнати от болката на другите хора, Стрелецът е гордобезчувствен, малко неглижиращ емоциите си, и философски настроен за разлика от емоционалните Риби. Директният, нефилтриран подход на Стрелеца за споделяне на мисли и чувства може да стресне Рибите, а те от своя страна може да са твърде деликатни за дивия и свободен Стрелец. Но те също така могат да се предизвикват един друг по начин, който насърчава растежа им във връзката.


SAGa на любовта: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Стрелец, знак по знак


Съвместимост Риби и Козирог - всъщност, никак лоша идея

Козирогът, кардиналният земен знак, е в секстил или два знака преди Риби, което създава непринудена връзка. И двата знака се грижат за другите по традиционен и доста сърдечен начин. Макар че Рибата е мечтател, който предпочита бягството пред реалността, а Козирогът се стреми да предприема бавни, стабилни, прагматични стъпки, за да достигне своята цел, тези двамата могат да научат много един от друг. Рибите ще помогнат на Козирога да усъвършенства артистичното си око, докато Козирогът дава на Рибите инструментите да превърнат фантазиите си в реалност.


Тропикът на Козирога: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Козирог, знак по знак


Съвместимост между Риби и Водолей - да, добри партньори

Фиксираният въздушен знак Водолей е в полу-секстил или един знак преди Рибите, което създава леко безпокойство. Въпреки че и двамата са хуманитаристи с безкрайно въображение, Водоносецът мисли по много научен, логичен начин, докато Рибата е непоправим мечтател. Но Водолеят може да се научи на адаптивност от Рибите, докато Рибите да се научат как да бъдат по-активни в постигането на целите си. Ако тези двамата желаят да видят света през обектива на другия, те биха могли да вземат дори най-смелата си художествена идея и да я превърнат в действителност.


Stranger in the Alps: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Водолей, знак по знак


Съвместимост между две Риби - не е много безопасно...

Две духовни, мечтателни Риби може да се забавляват, бягайки от ежедневната реалност като оставят свръхактивното си въображение да се рее. Те могат да бъдат режисьори или сценаристи (тези поприща се управляват от Нептун) или да се радват на други артистични занимания. Те също така ще се погрижат един за друг емоционално и то по начин, който никой друг знак не би могъл да направи. Независимо от това, недостатъкът на тази връзка е, че се налага поне единият партньор да е стъпил на земята. Така че докато едната Риба е по-прагматична - може би да има малко земя в наталната си карта - те ще се наслаждават надълбоко удовлетворяващ, продуктивен съюз.
 

More Astro