Следва

Beauty Report: Есен 2010. Какво ни подсказаха backstage специалистите от Ню Йорк

Breathtaker - Термална вода Iwostin

Чувствителната кожа „не обича” традиционните козметични продукти за грижа за кожата. Често те имат основна...

Beauty News преди 14 години

Чувствителната кожа „не обича” традиционните козметични продукти за грижа за кожата. Често те имат основна реакция и намаляват киселинността (увеличават pH) на кожата, което води до намаляване на нейната устойчивост.

Затова е добре да се използват козметични препарати с ниско pH - те не само не нарушават липидния слой, но често съдържат субстанции, спомагащи за неговата регенерация. Освен това безопасно подготвят кожата за нанасяне на овлажняващите продукти.

И ако тази поредица от грандиозни модни събития не те вдъхнови да изглеждаш съвършено добре в кожата си, няма какво друго да те накара да го направиш. И знаеш, че всичко започва от добре почистената и "нахранена" кожа.

Почистването трябва да се извършва 2 пъти дневно - веднъж преди сън, с цел отстраняване на грима и замърсяванията, натрупани през деня, и втори път - сутрин, след събуждане, за да се премахне натрупаната през нощта секреция на мастните и потните жлези.

Един от най-добрите начини за почистване е този с термална вода. Благоприятното й действие е познато от хилядолетия. Тя може да бъде използвана за вани, компреси, но също така и като съставка на препарати, предназначени за грижа за чувствителната кожа. Съдържащите се в термалната вода съставки частично се отлагат в роговия слой на епидермиса и частично проникват до дълбоките слоеве на кожата.

Препоръчваме ти Термалната вода от Ивонич-Здруй предлагана от Iwostin, заради изключителните й успокояващи свойства. Тя облекчава сърбежа и всякакви раздразнения на кожата и ликвидира последствията от действието на твърдата вода. Термалната вода от Ивонич-Здруй е най-меката от термалните води, достъпни на пазара (8,4 N).

Изключителното й действие се дължи на съдържанието на силикати, които влияят на устойчивостта и еластичността на епидермиса, както и калциеви йони и метаборова киселина, които осигуряват стягащо и противовъзпалително действие.

Освен като самостоятелен продукт, Термалната вода от Ивонич-Здруй е съставна част и на повечето продукти на Iwostin, заради силното си облекчаващо действие.
 

More Beauty News