Следва

Звезди от целия свят подкрепят Украйна

Големите любовни истории: Владимир Зеленски и Елена Кияшко

Той е президент на Украйна, страната, втора по големина в Европа, която тази нощ бе нападната от Москва #StandWithUkraine

Love преди 2 години

Да си в подобен момент на такова място и с такава позиция е участ, за която можем само да се молим да е милостива. Тежестта на историческото случване, на момента, е толкова осезаема дори оттук, на точно 1298 километра от Киев, че самата мисъл какво представлява и как се носи подобна отговорност в този исторически момент ни е почти непосилна.

Сн. Pravda.com.ua

Владимир (Володимир, както се произнася името в Украйна) Зеленски е лидер, не просто президент. Това се видя от изявленията и поведението му в тези критични дни. Младият мъж се държи повече от достойно, когато целият свят е вперил очи в постъпките и действията, в посланията и жестовете му. В сълзите му, едва сдържани тази сутрин по време на краткото му изявление, в което обяви извънредно положение в страната си и призова хората, които могат, да помогнат за спасяването на независима Украйна, в увереното му поведение и изказ на мирен, но силен човек онзи ден в Мюнхен, когато бе аплодиран искрено и дълго от всички присъстващи на място лидери на света.

Откъде черпи сили този мъж - патриот, какъв е характерът му и кой е най-близко до него в този час на нечовешко изпитание, четем надолу.

Владимир Зеленски е на 44 години, Водолей. Роден е на 25 януари 1978 година в Кривой рог, град в Южна Украйна, в еврейско семейство. Майка му Рима Зеленска (16 септември 1950) е пенсионер, работила 40 години като инженер. Баща му Олександър Зеленски (23 декември 1947) е математик, програмист, доктор на техническите науки, професор, живял и работил 20 години в Монголия, където строи с екип минно-обогатителния комбинат в Ерденет.
След завръщането на семейството в Украйна, тогава част от СССР, Володимир учи в криворожката гимназия № 95 с изучаване на английски език. В училище е много активен в артистичните дейности - участва в театралния кръжок, танцува, в почти всички спортни отбори е, изключително активен във всички извънкласни мероприятия. Мечтае да стане дипломат, но постъпва в Криворожкия икономически институт, филиал на Киевския национален икономически университет, в който получава юридическо образование. Не е работил по специалността си, съдбата му отрежда друго.

Зеленски е обществен и политически деец, а преди това актьор, който има няколко филма в актива си, режисьор, продуцент, сценарист. Основател, художествен ръководител и лидер на Студия "Квартал-95“ - компания, автор на шоу-програми и развлекателни телевизионни предавания и занимаваща се с концертна дейност. Кандидатира се за поста Президент на Украйна на изборите през 2019 г., издигнат от партията "Слуга на народа", побеждава на балотажа с 73.2% от гласовете, встъпва официално в длъжност на 20 май 2019 г.

Харизмата на Зеленски, многостранните му дарби и очевидното очарование, с което е надарен, го правят много харесван и желан. Самият той казва в интервю: "Никога не бях имал проблем с момичетата. И изведнъж - греда. Стана ми важно и интересно да спечеля Елена, после дойде и любовта." Елена, с бащино име Кияшко, е съпругата на президента на Украйна. Двамата се женят на 6 септември 2003. Олена (според украинската версия на името Елена) Володимировна Зеленска е страшно хубава руса и светлоока жена, почти астрален близнак на съпруга си. Делят ги само 12 дни - тя е родена на 6 февруари 1978. Инженер-строител по образование, тя завършва Криворожкия технически университет с отлична диплома. Сценарист и автор е в "Студия квартал 95“. Семейството възпитава две деца - дъщеря Олександра (15 юли 2004), която вече е звезда от киното и тв-екрана, след като се снима от 10-годишна и син Кирило, роден на 21 януари 2013 г

 

Сн. ua.interfax.com.ua

Любопитно е, че Владимир и Елена учат в два съседни класа в училище, без ни най-малко да общуват като деца (съответно бъдещата първа дама на Украйна няма и бегла представа какво й е отредила съдбата). Елена е много атрактивно момиче, което не забелязва сравнително нисичкия съученик по коридорите, а самият Владимир е толкова популярен в училище, че изобщо не драматизира липсата на внимание от поредното момиче. Едва след като завършват училище и стават студенти в различни университети, двамата случайно се срещат на улицата. Абсолютно неразделни са от момента на тази "случайна" среща. Денят е слънчев и усмихнат, Владимир с приятели се връща от кино. Разхождайки се, момчетата виждат две момичета. Зеленски на мига разпознава довчерашната си съученичка, само че тя него - не. Това е денят, в който той реално се запознава с бъдещата си съпруга. От този миг нататък Владимир всячески се опитва да впечатли Елена, която обаче си има приятел. Нелекото предизвикателство свършва работата си - Зеленски е дотолкова решен да спечели момичето си, че не спира пред нищо. След многомесечни увещания, Елена решава да опитат. Това е време на компромиси - младите влюбени са често разделени заради неговите пътувания покрай артистичните му ангажименти.

Въпреки вложеното усилие, след като я спечелва, Зеленски дълго време не се решава да предложи брак на любимата. Да предприеме стъпката му отнема осем години. На сватбата преди 19 години присъстват 120 човека - семействата и множество близки приятели. Мероприятието се състои в боулинг-клуб. Година по-късно семейството се сдобива с дъщеря, а след още девет - и със син.

Съпругата на Владимир Зеленски го подкрепя абсолютно винаги и във всичко. Единственото, което предизвиква разминаване в мненията и желанията им е желанието на Владимир да влезе в политиката. С времето проблемът се изглажда - Елена разбира, че за Владимир това е важно, това е призвание.

Дискретна и много елегантна, Елена Зеленска, предполагаме, в момента се чувства като всички нас - сърцето е стегнато, умът - парализиран. Безкрайно силно се надяваме този мъж и силната жена до него, заедно с целия украински народ и цялото демократично човечество, да преминат успешно през това изпитание без аналог в съзнателния ни живот. Любовта ще спаси света. Остава да се надяваме, че вечно валидното правило ще е валидно и сега. Важно е за всички ни!

#StandWithUkraine 

More from View Sofia

Кан 2022: Наоми Кембъл, Алесандра Амброзио, Адриана Лима, Наталия Водянова - жените ли да гледаме, роклите им ли

Celebrities преди 1 година

Във Франция продължава поредица от социални събития, съпътстващи  филмовия фестивал в Кан, с дълги списъци с влиятелни гости от света на киното и модата, и не само.    

Последният тоалет на Кейт Мидълтън от Карибското турне и какво го прави толкова важен

Celebrities преди 1 година

Турнето на семейство Кеймбридж в страните от Карибския басейн приключи, като до самия финал херцогиня Катрин се постара де демонстрира перфектната си стилова подготовка за това толкова важно за кралското семейство пътуване.  

За пръв път от XVIII век: Кралицата-консорт ще носи корона, принадлежала другиму

Celebrities преди 1 година

Бъкингамският дворец обяви, че изключително ценната коран на кралица Мери е иззета от изложбата в Лондонската кула, за да претърпи модификации преди историческото събитие - коронацията на Чарлз III на 6-ти май  

More Love