Следва

Звезди от целия свят подкрепят Украйна

Големите любовни истории: Владимир Зеленски и Елена Кияшко

Той е президент на Украйна, страната, втора по големина в Европа, която тази нощ бе нападната от Москва #StandWithUkraine

Love преди 2 години

Да си в подобен момент на такова място и с такава позиция е участ, за която можем само да се молим да е милостива. Тежестта на историческото случване, на момента, е толкова осезаема дори оттук, на точно 1298 километра от Киев, че самата мисъл какво представлява и как се носи подобна отговорност в този исторически момент ни е почти непосилна.

Сн. Pravda.com.ua

Владимир (Володимир, както се произнася името в Украйна) Зеленски е лидер, не просто президент. Това се видя от изявленията и поведението му в тези критични дни. Младият мъж се държи повече от достойно, когато целият свят е вперил очи в постъпките и действията, в посланията и жестовете му. В сълзите му, едва сдържани тази сутрин по време на краткото му изявление, в което обяви извънредно положение в страната си и призова хората, които могат, да помогнат за спасяването на независима Украйна, в увереното му поведение и изказ на мирен, но силен човек онзи ден в Мюнхен, когато бе аплодиран искрено и дълго от всички присъстващи на място лидери на света.

Откъде черпи сили този мъж - патриот, какъв е характерът му и кой е най-близко до него в този час на нечовешко изпитание, четем надолу.

Владимир Зеленски е на 44 години, Водолей. Роден е на 25 януари 1978 година в Кривой рог, град в Южна Украйна, в еврейско семейство. Майка му Рима Зеленска (16 септември 1950) е пенсионер, работила 40 години като инженер. Баща му Олександър Зеленски (23 декември 1947) е математик, програмист, доктор на техническите науки, професор, живял и работил 20 години в Монголия, където строи с екип минно-обогатителния комбинат в Ерденет.
След завръщането на семейството в Украйна, тогава част от СССР, Володимир учи в криворожката гимназия № 95 с изучаване на английски език. В училище е много активен в артистичните дейности - участва в театралния кръжок, танцува, в почти всички спортни отбори е, изключително активен във всички извънкласни мероприятия. Мечтае да стане дипломат, но постъпва в Криворожкия икономически институт, филиал на Киевския национален икономически университет, в който получава юридическо образование. Не е работил по специалността си, съдбата му отрежда друго.

Зеленски е обществен и политически деец, а преди това актьор, който има няколко филма в актива си, режисьор, продуцент, сценарист. Основател, художествен ръководител и лидер на Студия "Квартал-95“ - компания, автор на шоу-програми и развлекателни телевизионни предавания и занимаваща се с концертна дейност. Кандидатира се за поста Президент на Украйна на изборите през 2019 г., издигнат от партията "Слуга на народа", побеждава на балотажа с 73.2% от гласовете, встъпва официално в длъжност на 20 май 2019 г.

Харизмата на Зеленски, многостранните му дарби и очевидното очарование, с което е надарен, го правят много харесван и желан. Самият той казва в интервю: "Никога не бях имал проблем с момичетата. И изведнъж - греда. Стана ми важно и интересно да спечеля Елена, после дойде и любовта." Елена, с бащино име Кияшко, е съпругата на президента на Украйна. Двамата се женят на 6 септември 2003. Олена (според украинската версия на името Елена) Володимировна Зеленска е страшно хубава руса и светлоока жена, почти астрален близнак на съпруга си. Делят ги само 12 дни - тя е родена на 6 февруари 1978. Инженер-строител по образование, тя завършва Криворожкия технически университет с отлична диплома. Сценарист и автор е в "Студия квартал 95“. Семейството възпитава две деца - дъщеря Олександра (15 юли 2004), която вече е звезда от киното и тв-екрана, след като се снима от 10-годишна и син Кирило, роден на 21 януари 2013 г

 

Сн. ua.interfax.com.ua

Любопитно е, че Владимир и Елена учат в два съседни класа в училище, без ни най-малко да общуват като деца (съответно бъдещата първа дама на Украйна няма и бегла представа какво й е отредила съдбата). Елена е много атрактивно момиче, което не забелязва сравнително нисичкия съученик по коридорите, а самият Владимир е толкова популярен в училище, че изобщо не драматизира липсата на внимание от поредното момиче. Едва след като завършват училище и стават студенти в различни университети, двамата случайно се срещат на улицата. Абсолютно неразделни са от момента на тази "случайна" среща. Денят е слънчев и усмихнат, Владимир с приятели се връща от кино. Разхождайки се, момчетата виждат две момичета. Зеленски на мига разпознава довчерашната си съученичка, само че тя него - не. Това е денят, в който той реално се запознава с бъдещата си съпруга. От този миг нататък Владимир всячески се опитва да впечатли Елена, която обаче си има приятел. Нелекото предизвикателство свършва работата си - Зеленски е дотолкова решен да спечели момичето си, че не спира пред нищо. След многомесечни увещания, Елена решава да опитат. Това е време на компромиси - младите влюбени са често разделени заради неговите пътувания покрай артистичните му ангажименти.

Въпреки вложеното усилие, след като я спечелва, Зеленски дълго време не се решава да предложи брак на любимата. Да предприеме стъпката му отнема осем години. На сватбата преди 19 години присъстват 120 човека - семействата и множество близки приятели. Мероприятието се състои в боулинг-клуб. Година по-късно семейството се сдобива с дъщеря, а след още девет - и със син.

Съпругата на Владимир Зеленски го подкрепя абсолютно винаги и във всичко. Единственото, което предизвиква разминаване в мненията и желанията им е желанието на Владимир да влезе в политиката. С времето проблемът се изглажда - Елена разбира, че за Владимир това е важно, това е призвание.

Дискретна и много елегантна, Елена Зеленска, предполагаме, в момента се чувства като всички нас - сърцето е стегнато, умът - парализиран. Безкрайно силно се надяваме този мъж и силната жена до него, заедно с целия украински народ и цялото демократично човечество, да преминат успешно през това изпитание без аналог в съзнателния ни живот. Любовта ще спаси света. Остава да се надяваме, че вечно валидното правило ще е валидно и сега. Важно е за всички ни!

#StandWithUkraine 

More Love