Следва

В подкрепа на Украйна: Джорджо Армани проведе ревюто си в пълна тишина

Prada, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Мъжкият слип и белият потник 

Runway преди 2 години

Оребрените пуловери, мини панталонките (направо бикини) от тафта и отсечените обувки на нисък ток от пролетната колекция на Миучия Прада и Раф Саймън са par excellence уличен стил. Това е нещо неописуемо. Топ предложението на дизайнерите за есента е бял потник с триъгълно лого отпред и в центъра с тясна пола малко под коляното, разделена хоризонтално в различни комбинации. Ревюто откри Кая Гербер в съчетание от сив фланел, "натрошен" черен сатен и метална мрежа с кристален прах, други бяха "чисти" до кръста, разкривайки момчешките слипове, които моделите носят отдолу.

Тези парчета формираха основата, върху която Прада и Симънс показаха прости пуловери от шетландска вълна и други, които съживиха "грозните“ щампи на бранда от 90-те; мъжки едноредни и двуредни якета, украсени в горната част на ръцете с пръстени от изкуствена козина или пера. Отново присъства онзи акцент върху малко вероятните комбинации и усещането за тих шок (и кеф!), което този вид преднамереност създава: правене на повод от ежедневието.

"Искаме да живеем отново, да бъдем вдъхновени. И да се учим от живота на хората“, каза Миучия в изявление, разпространено след шоуто. Нашето голямо следпандемично събуждане беше предотвратено от нахлуването на Русия в Украйна и зараждащата се война, но идеята й остава: обличайте се така, както го чувствате.

Настроението не достигна до крайностите на мъжката колекция миналия месец, но пропорциите на всичко - от съвършени черни палта, драпирани с наклонени перлени колиета, до кожени манта в черно и шокиращо розово - бяха преувеличени. Формите предават сила, а не декорация или изисканост, които основата на бельото отдолу може да внуши. Това послание е подчертано от "актьорския състав", който включва модели, които за ходили за Prada преди 20 години - Ерин О’Конър, Лия Кебеде, Елиз Кромбез и Ханелоре Кнутс - сред нови лица като Хънтър Шафър.

Вече се превърна в официална практиката на Прада и Раф да поглеждат назад към минали колекции на бранда. "Мислим за революционни моменти в историята на Prada и ги повтаряме тук“, каза Саймънс в изявлението си. Превъртането през архива, за да намерят препратка, не е смисълът. По-интересно е как заедно тези двамата правят нещо "неправдоподобно", в най-хубавия смисъл на думата. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.