Следва

We Love: безупречната елегантност на Шарън Стоун в Милано

Как помагаме на Украйна: всичко, което можем да направим

"Никога не си помисляйте, че войната не е престъпление." - Хемингуей

All About Life преди 2 години

Престъплението се случва - близо, страшно, варварско, сърцераздирателно. Човечността, вярата и съпричастието не се примиряват, затова надолу публикуваме пълен списък с начините, по които можем да помогнем на Украйна и украинските граждани, нападнати в противовес на всички демократични и морални устои от путинова Русия. 

Информираме се за официалните ресурси ТУК.

ЗА ДИРЕКТНА ПОМОЩ - СПИСЪК С ОРГАНИЗАЦИИТЕ, които действат на терен в Украйна и имат нужда от помощ.

ДАРЕНИЯ КЪМ УКРАИНСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ. Не се чувствате комфортно да дарите директно на украйнските въоръжени сили ТУК, за да се подмомогнат с медицинска и логистична подкрепа? Окей, можете да дарите и на украинския червен кръст ТУК и ТУК.

КАМПАНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ. Хиляди хора се нуждаят от нови дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали, палатки, фенери, батерии и генератори. БЧК сорганизира кампания за материални дарения - цялата информация е ТУК.

На приятели и познати от IT сектора (и техните близки) в Украйна изпращаме този ФОРМУЛЯР ЗА ЕВАКУАЦИЯ от Украйна към България.

УБЕЖИЩЕ ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ БЕЖАНЦИ - Ако имате свободен апартамент, къща, стая или хотел и желание да ги предоставите за временно ползване от бежанци, последвайте примера на Николай Неделчев и Владислав Георгиев и ги споделете в социалните мрежи или се регистрирайте ТУК (инициатива на българската тек екосистема).

Ако сте психолог/психотерапевт, който знае английски, украински или руски, включете се в инициативата на Hourspace, която събира ПСИХОЛОЗИ И ПСИХОТЕРАПЕВТИ, готови да помогнат безвъзмездно на хора, засегнати от войната, включително пристигащите бежанци в страната.

Следете FACEBOOK ГРУПАТА за помощ на украинските бежанци.

СТАНЕТЕ ДОБРОВОЛЦИ. Ако искате да предоставите безплатен транспорт в рамките на страната, юридически услуги или уменията си в разработване на бързи IT решения за хора в нужда, да координирате усилията на българската тек общност в предоставянето на всевъзможна помощ, запишете се в онлайн формуляра ТУК.

Подкрепете с присъствие мирните ПРОТЕСТИ НА УКРАИНСКАТА ДИАСПОРА В БЪЛГАРИЯ. Едва ли има по-тъжно нещо от това да наблюдаваш мирни хора, които плачат за своите родни и не знаят дали някога ще се приберат у дома. Следете FACEBOOK СТРАНИЦАТА на украинското посолство в София за актуални събития.

СЛЕДЕТЕ СИТУАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР НА МВНР за актуална информация какво прави правителството в подкрепа на българските граждани в Украйна и на украинските бежанци. Ако имате близки или приятели с български паспорти, които искат да се евакулират, пратете им ТОЗИ ЛИНК.

ПОДКРЕПЕТЕ НЕЗАВИСИМАТА УКРАИНСКА ЖУРНАЛИСТИКА. The Kyiv Independent организира набирателни кампании в GOFUNDME и PATREON.

РАЗЛИЧАВАМЕ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ И ПРОПАГАНДАТА. Или следим направо ТУК, след което информирайме своите заблудени приятели и познати, ако има такива. И директно изключваме от обкръжението и социалните си мрежи хора, заемащи нехуманна, неадекватна спрямо демокрацията и цивилизацията позиция, т.е. руската страна.

 

Благодарим на колегите от Boyscout за ефективно събраната и организирана полезна информация!

More from View Sofia

Кая Гербер за розовата коса, ниацинамида и защо е обсебена от кристали

Celebrities преди 2 години

Прекрасна е Кая Гербер - модел, дъщеря на Синди Крауфорд, лице на маса модни и бюти марки. Винаги ни е интересно да надникваме зад тайните и трикчетата й да е толкова сладка, колкото е. Днес говорим за манията й по кристалите, за доста уникалния й трик за нанасяне на парфюм, и за още интересни неща

Ким Бейсингър на 68! ЧРД с иконичните ретро визии на тази фантастична жена

Celebrities преди 2 години

Днес тази неостаряваща жена става на 68. Известна с незабравимата си роля на Елизабет МакГроу в "Девет седмици и половина" (1986) и "Батман", Ким има качеството да остарява с достойнство - елегантно и красиво, и всичко това съчетано с безупречен стил. Умението на Ким да изглежда секси и елегантно  датира отдавна - припомняме най-доброто от ретро-визиите й, защото нейното модерно тогава е нашето модерно днес. 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 15 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 15 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.