Следва

Препоръчваме: филмът на Netflix за протестите в Украйна, Winter on Fire (2015)

Метрополитън опера прекъсва отношенията си с руските артисти, които подкрепят Путин. Санкцията ще засегне и Анна Нетребко

Нюйоркската Метрополитън Опера, един от най-известните оперни театри в света, спира работата си с руски изпълнители, които подкрепят Владимир Путин.

 

 

Events преди 2 години

Въпреки че силно вярваме в топлото приятелство и културен обмен, които отдавна съществуват между артистите и културните институции на Русия и Съединените щати, ние вече не можем да си взаимодействаме с артисти или институции, които подкрепят или са подкрепяни от Путин, каза главният изпълнителен директор на театъра Питър Гелб пред The ​​New York Times.


Анна Нетребко

За кои артисти става въпрос, все още не е уточнено. Но на първо място, това може да засегне работата на Анна Нетребко, една от главните звезди на театъра. През 2014 г. тя преведе един милион рубли на Донецкия театър за опера и балет, който към този момент вече беше под контрола на ДНР. Изявите на Нетребко трябваше да започнат в Мет на 30 април.

Самата певица се обяви против войната и подчерта, че има много роднини и приятели в Украйна, за които се тревожи. Но в същото време Нетребко смята, че артистите не трябва да бъдат принуждавани да говорят публично по политически въпроси: Аз съм музикант. И моята цел е да обединя хората, преодолявайки политическите различия, написа Нетребко в Instagram.

През септември миналата година Питър Гелб каза, че е просто невъзможно да си представим Метрополитън опера без Анна Нетребко. Аз съм неин фен и има основателна причина. Тя е страхотна певица.

В допълнение към Анна Нетребко в Метрополитън опера работят руски артисти като Игор Головатенко, Аида Гарифулина, Юлия Маточкина и Елена Стихина.

Миналата седмица нюйоркската Карнеги Хол отмени концертите на Валери Гергиев и Денис Мацуев, които се изказаха в подкрепа на Путин, а лондонският театър "Ковънт Гардън" отмени лятното турне на Болшой. Също така американските групи Green Day и Imagine Dragons отмениха концертите в Русия, които трябваше да се проведат през 2022 г.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?