Следва

Yoox, Net-a-Porter и Mr Porter спряха продажбите за Русия

Bottega Veneta Fall 2022, READY-TO-WEAR

Харесваме идеята на Блази за свръхминималистичен дизайн, съчетан с ултра ярки аксесоари 

Runway преди 2 години

В Bottega Veneta настъпи денят на Матю Блази - 35-годишният белгиец, започнал със стаж в Balenciaga и минал през Raf Simons, Maison Margiela Artisanal, Celine и Calvin Klein, преди да стане шеф-дизайнер в Bottega Veneta през 2020 г. Припомняме, че, миналия ноември, след рязкото напускане на Даниел Лий, именно той бе назначен за творчески директор на луксозната модна къща.

Лий напусна марката, когато тя вървеше устремно нагоре, което трудно може да постеле пътя на един лесен или очевиден преход. Но няма две мнения за шоуто вчера - това беше страхотен дебют: чиста почивка от близкото минало, уверена, широкообхватна и значително по-интересна, отколкото предполагаше очакването. 

Шоуто откри супер изчистена и много съблазнителна, винаги и по всички географски ширини визия, съставена от обикновен бял потник и дънки. Зявката за абсолютен, всеобхватен комфорт продължи да се усеща през цялото ревю, разбира се, изпълнен от първокласни материи, със съвършена почерк при кроенето и великолепно пипнати аксесоари от кожа - никога не забравяме, че Bottega Veneta стартира именно като малък бизнес с ръчни чанти, които и до днес са специалитетът на къщата. Дали потник и джинси в комбинация, адресирани към есента на 2022 могат да звучат елегантно, освен удобно? О, да! Особено ако са съчетани с луксозни плетени на ръка чанта и ботуши, разбира се, в два тона, а не в един! Адмирации за смелостта на Блази. 

Ревюто на премиращия за Ботега Венета дизайнер бе проследено от първи ред от Джулиан Мур, Джейкъб Елорди, Нене Чери и бившият шеф на Блази - Раф Симънс. Да те наблюдават тези хора и ти да не трепнеш при дебюта си - наистина силно постижение за младия дизайнер. "Идеята ми бе да върна енергията, да постигна силует, който наистина изразява движение, защото Bottega в същността си е компания за чанти - ти винаги си на път, винаги крачиш нанякъде, не стоиш на едно място, не си затворен вкъщи, сподели той след ревюто. - Тази колекция по същество е пътуване. Пътуване с много герои, всички от които има къде да отидат и се чувстват напълно свободни.“

Разгледайте снимките в галерията и ще разберете какво има предвид: обувките са така скроени, по-дълги отпред, отколкото отзад, че предполагат скорост при движението, палтата имат подобен ефект. Простотата и откровената честност на дрехите, да не говорим за лукса им, ги правят ценни придобивки - разпознаваеми и носими без срок на годност.

Докато костюмът на Блази е изпълнен с прецизност, трикотажът му е по-еклектичен - тесните пуловери носят очарованието на ръчната изработка. При аксесоарите - най-емблематичният момент при БВ, акцентът също е върху занаятчийското. Новата чанта Kalimero е изтъкана от едно парче кожа без излишни шевове, същото важи и за ботушите до бедрата.

В колекцията неизбежно присъстват и препратки към по-ранното творчество на Блази - асиметричните рокли с падаща талия напомнят на Селин, а дантелената рокля в жълто - на Calvin. Така, тази дебютна колекция се оказа и химн на неговото собствено пътуване. Обзалагаме се, че мнозина ще пожелаят да се повозят с него, любопитни да открият накъде отива той. Всичко от Матю Блази за Bottega Veneta е в галерията ни >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.