Следва

Лондон блокира Лондонград, без повече руски пари в Сити

Изявление на изпълнителния директор на УНИЦЕФ Катрин Ръсел, с призив за прекратяване на конфликта за извършване на спешни хуманитарни действия в Украйна

"Трябва да защитим всички деца в Украйна. Сега. Те се нуждаят от мир"

Health преди 2 години

Ситуацията за децата, попаднали в конфликта в Украйна, се влошава с всяка минута.

Получаваме съобщения за болници, училища, водоснабдителни и санитарни съоръжения и домове за сираципод обстрел. Взривните оръжия в населените места и експлозивните останки от военните действия са реална и настояща опасност за децата в Украйна.

Деца са убивани. Деца са ранявани. И децата са дълбоко травмирани от насилието навсякъде около тях. „Апелираме за прекратяване на продължаващите военни действия в Украйна. Такова прекратяване би позволило хуманитарната помощ да достигне до хората след пет дни интензивни въздушни удари и ожесточени наземни боеве в цялата страна. Това също така ще позволи на семействата в най-тежко засегнатите райони да вземат храна и вода, да потърсят медицинска помощ или да напуснат в търсене на безопасност.

Ние подновяваме нашия призив към всички страни да защитават цивилните и цивилната инфраструктура – и да спазват всички правни и морални задължения, за да пазят децата далеч от огневата линията.

Трябва да защитим всички деца в Украйна. Сега. Те се нуждаят от мир.”

На 28.02.2022 г. УНИЦЕФ в България стартира извънредна фондонабирателна кампания за предоставянето на спешна хуманитарна помощ на децата и семействата в Украйна. Кампанията е част от глобалния апел на УНИЦЕФ. Как може да направите дарение:
• Онлайн с банкова карта на https://dari.unicef.bg/ukrainа
• По банков път на сметката на УНИЦЕФ България с IBAN: BG34RZBB91551065034919, основание: УКРАЙНА
• С еднократно дарение на стойност 5 лв. чрез изпращане на SMS с текст UKRAINA на 1021.

За допълнителна информация: тук

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.