Следва

Моята дестинация Шаржах с Air Arabia

Офис обяд експрес. Здравословно от Слънце Луна

Какво да обядваш в офиса е може би най-трудното за измисляне хранене през деня. Обядът ти трябва едновременно...

Food преди 14 години

Какво да обядваш в офиса е може би най-трудното за измисляне хранене през деня. Обядът ти трябва едновременно да е лесен и бърз за приготвяне, защото обедната почивка е кратка; да е хранителен, защото ти трябва много енергия и едновременно с това да е здравословен.

Неща, които понякога са немислими за комбиниране. Тогава ти се налага да направиш компромис с поне едно от тях и да се надяваш тялото да ти прости.

За да ти спестим подобни ситуации ние заедно със "Слънце Луна" ти предлагаме два варианта за бърз офис-обяд, които са достатъчно богати на хранителни вещества, но и не съдържат нищо неорганично, което ги прави възможно най-здравословния ти избор.

Идеални са за да разнообразят менюто ти, но пък сме сигурни, че опиташ ли ги веднъж, ще заменят всичката junk food, която поглъщаш редовно.

За първия сандвич започваш с избора на хляба, като в "Слънце Луна" имаш следните варианти:



хляб "Чабата" със сушени домати, хляб "Чабата" с маслини (и двата 100 гр за 0.80 лв), хляб с орехи - 100гр 0.65лв, хляб "Слънце и луна" (ръжено-пшеничен пълнозърнест), хляб с маково семе, хляб с мащерка (и трите - 100 гр за 0.36 лв).

 

След това върху филия от избрания от теб хляб назваш хумус. Това е ориенталска паста от нахут, която се предлага в кутия от 200гр за 4.40лв. А за пиене си направи един топъл био-чай Yogi tea (екстракт от билки и плодове), за да те сгрее в студеното време.

Ако пък нямаш време да си приготвиш обяд вкъщи и "Слънце луна" се намира близо до теб, избери един от готовите сандвичи, които се предлагат там.


 

Ние си избрахме от пълнозърнест хляб с маруля, краве сирене, босилек, домат, краставица и соеви кълнове на цена от 4.00 лв., който ще изпием с горещо капучино с канела (2 лв).

При желание можеш да замениш топлите напитки със студени. Примерно бионектар от ябълка 500 мл за 1.70 лв или студен чай Hellby (природен биочай от цветя и билки) за 2.60 лв.

И може да си сигурен, че каквото и да избереш то е приготвено специално за теб с много любов и вкус към храната и най-биологично чистите продукти.

"Слънце Луна" ще намериш на ул. Юри Венелин 1 (до ул. Шишман, 7-мо у-ще).
 

More Food